Melodikrysset v 36 2015

Det är återigen dags för ett nytt färskt Melodikryss. Man kan ha många åsikter om semester, en sak är i alla fall säker, semestern ger mig en chans att lösa Melodikrysset v 36 2015 live, just när det sänds, det bästa sättet att lösa det!

Jag har förstått att det finns de som chattar med varandra under lösandet och hjälper varandra med lösningar och så, det tycker jag låter trevligt. Själv nöjer jag mig med att blogga om det så live som det kan bli, det vill säga att jag skriver bloggen under sändningen och lägger ut texten så fort jag kan efter att ha korrekturläst den och kollat stavningen för alla namn och så. Själva svaren på frågorna tar jag inte ansvar för, de är bara mina mer eller mindre kvalificerade gissningar. Jag har dock väldigt sällan fel om jag kollar historien bakåt. Men som bankerna säger när man vill investera i aktier eller fonder, historisk avkastning är ingen garanti för vad som kommer att hända i framtiden, det vill säga att historien är en sak, framtiden en annan.

Krysset börjar idag på vågrätt 1 och temat ur filmerna om STÅLMANNEN spelas. Visst är livet ibland ironiskt så det förslår. Han som spelade huvudrollen i filmerna om Stålmannen, Christofer Reeve, skadade sig allvarligt i en ridolycka på sin fritid. Olyckan gjorde honom förlamad från nacken och neråt. Mannen som skulle spela mannen med obegränsade fysiska krafter blev en fånge i sin egen kropp. Det blev inga flera filmer om Stålmannen, jag vet inte om Christofer Reeve hade exklusiv rätt att spela rollen under en viss tid eller om filmbolaget bara backade ur eftersom debatten säkert skulle bli plågsam för dem om de gav rollen till någon annan. Figuren Stålmannen är ju annars tacksam som en figur att göra många filmer om.

På lodrätt 2 blir svaret ÅKE Grönberg.

Vid vågrätt 6 sjunger Jerry LEE LEWIS ”Sweet little sixteen”. Möjligen ett lite osmakligt låtval med tanke på den gode Jerrys samröre med en betydligt yngre kusin, men hon var ju bara tretton.

För lodrätt 1 sjunger Anita Lindblom en låt av Jules SYLVAIN.

Dubbeln lodrätt 4 och vågrätt 11 blir ”NOW OR NEVER” som ju är ”O, sole mio” egentligen.

Dubbelfrågan lodrätt 8 och vågrätt 9 blir KEVIN BORG som sjunger ”Unstoppable”.

Dubbelgåtan lodrätt 5 och vågrätt 15 bjuder på två svenska klassiker: ”NU grönskar det” och ”EN dag i juni”. ”Nu grönskar det” har jag sjungit så många gånger att den aldrig kommer att falla mig ur minnet. Redan i skolan sjöng jag den för första gången, fyrstämmigt såklart.

På lodrätt 3 sjunger Myrra MALMBERG duett med Sarah Dawn Finer ur musikalen Jekyll och Hyde på svenska.

Dubbeln vågrätt 13 och lodrätt 14 bjuder på ”Kaffe utan GRÄDDE ÄR som kärlek utan kyssar”.

För vågrätt 12 sjunger DIDO.

Vid vågrätt 7 ser vi ANKEBORG i fjärran.

Sist idag kommer lodrätt 10 som innehåller Eric GADD som sjunger ”Vi kommer aldrig att förlora”.

Det var allt!

Kryzza lugnt!

Skansen i höstskrud
Skansen i höstskrud

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *