Melodikrysset v 34 2015

Det är inte ofta det är lördag. Bara 52 gånger per år ungefär.

Det är inte ofta det är semester och lördag på samma gång, bara 5 gånger per år.

Idag är det en sån ovanlig kombo, semester och lördag samtidigt. Det känns lite ovant, trots att jag nu haft ett jobb igen i snart två år.

Men, som sagt, vardagarna på jobbet är ju som bekant flera än lördagarna och fler än semesterdagarna.

Det verkar i alla fall som att jag har prickat in en period med vackert väder till min semester. Det är ju typiskt, jag som inte gillar sol och värme nåt värst. Men jag får väl ta mig igenom det.

På lördagar är det ju dags för Melodikrysset också, denna gång är det Melodikrysset v 34 2015 som är aktuellt.

Krysset börjar med en dubbelfråga idag lördag den 22 augusti, för lodrätt 1 och vågrätt 14 spelas GLENMARKs gamla fina låt ”Gammaldags musik” i ny version av dansbandet SANNEX.

På vågrätt 6 spelas låten EDELWEISS på piano av okänd förmåga.

För lodrätt 3 anar jag en slamkrypare, svaret borde bli SIWAN med rätt stavning av Edelweiss i förra frågan, Siw Malmkvist stavas ju med dubbel-w, men smeknamnet Siwan?

Vid vågrätt 7 blir det mer om familjer inom musiken (Glenmarks var ju en familjegrupp) när Svenne och Lotta sjunger ”Bang a boomerang” och svaret kan vara både MAKEN eller MAKAN, båda är tydligen godkända.

Dubbeln lodrätt 2 och vågrätt 10 skall ge två djur, det första tror jag blir IGELKOTT, det andra måste vara RÅTTOR, det skall vara i flertal.

På lodrätt 8 hörs signaturmelodin till TV-serien Dallas, eller Sallad som man sa då, i alla fall när man tröttnat på den och dess intrigerande huvudperson JR.

Dubbeln vågrätt 8 och vågrätt 1 bjuder på klassikern ”Je taime mon plus” med JANE Birkin och Serge GAINSBOURG. Har aldrig tidigare behövt reflektera över stavningen av hans efternamn. Låten ställde till med skandal när den kom på 70-talet, ingen hade tidigare stönat så mycket i en låt, det var innan Michael Jackson blev vuxen.

Dubbelfrågan lodrätt 4 och lodrätt 9 bjuder på John Travolta och OLIVIA Newton-John (efternamnets initialer skall in på lodrätt 9: NJ) som sjunger ”ledmotivet” från filmen Grease, filmen som handlar om två tonåringars kärleksaffär på 50-talet, båda huvudroller spelas av redan då medelålders skådespelare. Kanske var det tur. Grease 2 blev ju inget vidare, trots unga skådespelare.

Lodrätt 13 blir F-X.

För lodrätt 5 får vi höra The Supremes med Diana ROSS som solosångerska sjunga ”Where did our love go”.  Ett ypperligt exempel på Motown-musik.

Sista dubbeln idag bjuder för vågrätt 13 och lodrätt 12 på låten ”Du skall FÅ EN dag imorgon” av Alf Pröjsen.

Sist idag blir det lodrätt 11 och OLA Salo sjunger ”Dry my soul” som ju gjorts av Amanda Jensen först och sedan i ”Så mycket bättre” av Ola och jag måste säga att Ola får det att svänga bättre än Amanda lyckats med.

Det var allt för denna gången.

Skogens konung i neslig fångenskap på Skansen i Stockholm
Skogens konung i neslig fångenskap på Skansen i Stockholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *