Melodikrysset v 33 2015

Äntligen dags för lite semester! Och då kommer det fina vädret som på beställning!

Tänk att alla bara ”måste” ta semester i juli trots att alla ju borde veta att juli månad brukar regna bort, i alla fall stora delar av den!

Men augusti är pålitligt! Alltid bra väder! Det är varmt både i luften och vattnet och solen skiner. Rätt tid att ta semester.

Men, att vara ledig innebär inte nödvändigtvis att jag låser upp mig till vissa åtaganden, lösandet av Melodikrysset v 33 2015 är i och för sig det bästa med hela veckan, men är det semester så är det. På semestern skall man bara ta dagen som den kommer.

Krysset löses alltså inte live idag heller, dock i alla fall på rätt dag.

Första frågan är för lodrätt 1 och en stor svensk artist sjunger ”When you walk in the room” en låt som väl Jackie deShannon gjorde, liksom the Searchers och en hel drös andra artister. Men här är det alltså en svensk världsartist som Anders Eldeman uttrycker sig, kan det vara Agnetha FÄLTSKOG?

För vågrätt 9 spelas en låt jag inte kan identifiera. Den sägs handla om ett djur men det skall skrivas i bestämd form pluralis, jag gissar på SVALORNA.

På lodrätt 3 sjunger Mats Paulsson låten ”Ett träd” och Mats gillar tydligen att måla också så ordet som söks är TAVLOR.

Vid vågrätt 8 spelar Lennart Palm låten ”LAS VEGAS”.

Så på lodrätt 5 kommer KISS och sjunger ”I was made for loving you”.

För lodrätt 6 och vågrätt 7 spelas ”Swing IT magistern” av Monika Bring på hennes vita saxofon.

På vågrätt 1 kommer så den nya svenska syskonduon FIRST AID KIT som håller på att ta världen med storm, med all rätt! Deras stämsång och sköna låtar är verkligen härliga att lyssna till. Vem hade trott att två svenska systrar som spelar folkmusik- och countryinfluerad pop skulle bli så populära!

Vid lodrätt 2 hörs ”Brittas RESTAURANG” spelas och sjungas av några finnar. Det låter som vanligt gräsligt när det är finnar som sjunger. Finnar borde förbjudas att spela och sjunga musik, i alla fall på finska! Låten gjordes från början av Sveriges Jazzband med Gösta Linderholm.

Dubbeln vågrätt 10 och vågrätt 13 blir ORRE och ÄNG.

För vågrätt 12 sjunger Little JINDER, dotter till Åsa Jinder låten ”Sommarnatt”.

Näst sista frågan idag rör lodrätt 4 och låten ”Blame it on the Bossa nova” spelas instrumentalt och jag tror att den heter ”Här finns INGENTING att hämta” på svenska.

Sista frågan idag är för lodrätt 11 och svaret blir PER Gessle.

Lite höstfeeling kanske?
Lite höstfeeling kanske?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *