Melodikrysset v 5 2015

Vänta nu, vad är det för dag idag egentligen?

Är det inte lördag?

Men herregud, då måste jag ju lösa Melodikrysset v 5 2015!

Fram med datorn, fram med islatten, fram med mobilen!

Nu kör vi!

Vi börjar på vågrätt 9 med att Amy Diamond sjunger ”Tomorrow” ur musikalen ANNIE. Jag vill dock stanna lite här idag, i alla fall tills jag löst krysset färdigt!

Nästa adress är lodrätt 4 och vi får höra en gluntare som är en del av en samling sånger skrivna av Uppsalastudenten GUNNAR Wennerberg enbart för mansröster, bas och baryton och piano.

På vågrätt 3 sjunger MAGNUS Carlsson ”Världen utanför”. Och det är alltså inte Magnus Carlson utan Magnus Carlsson. Men eftersom det är förnamnet som gäller har det egentligen ingen betydelse, men ändå en väldigt stor betydelse eftersom skillnaden mellan Magnus Carlsson och Magnus Carlson är enorm trots att det ser ut som bara ett ”s” skiljer dem åt.

För lodrätt 1 blir det opera, ett ämne jag saknar kompetens inom, milt sagt. Men tack vare Soundhound lyckas jag knäcka att det är ouvertyren, eller förspelet till operan Madame BUTTERFLY som kvider ur sångerskans strupe. Man kan tycka att operasångare inte längre behöver sjunga så starkt eftersom det numera finns mikrofoner, vilket inte fanns förr när sångtekniken utvecklades. Men nej, de håller envist fast vid en uråldrig teknik.

Dubbeln vågrätt 8 och lodrätt 6 ger prov på två radiosignaturer, den ena tror jag är för programmet TIO (vågrätt 8) i topp och den andra för humorprogrammet RALLY (lodrätt 6) med bland andra Stefan Livh och Anna Mannheimer. De gjorde väldigt många nya texter till aktuella hits med ganska vågade texter, till exempel blev Nanne Grönwalls ”Avundsjuk” i Rallygängets tappning ”Fyllesjuk”.

Vid vågrätt 10 hör vi musik av L-E-L eller som han heter på riktigt Lars-Erik Larsson, han som skrev Pastoralsviten.

Lodrätt 2 blir CHER.

På lodrätt 5 och vågrätt 5 sjunger Cornelis Vreeswijk ”Balladen om Fredrik Åkare” (men inte om fröken Cecilia Lind) men en annan figur som Cornelis skapade skall in här, nämligen POLAREN PER.

För vågrätt 13 och vågrätt 12 sjunger BRYAN FERRY.

Vid vågrätt 7 hör vi en jazzig låt som skall associera till en vara som säljs i en viss sorts butik, UR?

På lodrätt 3 sjunger Kalle MORAEUS ”O sole mio”.

Sist idag, vågrätt 11 ”DU ÄR min man” framförs av Monica Bring på saxofon.

Det war alles!

Kryssa!

 

Snart ser det ut såhär i Kungsträdgården i Stockholm!
Snart ser det ut såhär i Kungsträdgården i Stockholm!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *