Melodikrysset v 4 2015

Denna lördag blir det inte som vanligt vid lösandet av Melodikrysset v 4 2015. Eftersom jag befinner mig på resande fot vid tiden för utsändningen av krysset blir jag tvungen att lösa det via webb-sidan http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2078&artikel=723047.

Det går till och med fortare än i verkligheten, i alla fall om man väljer snabbversionen som är samma snabbversion som snabbgenomgången i slutet av varje sändning, det vill säga att man bara får höra korta små snuttar av melodierna, men det räcker alltsomoftast.

Krysset denna vinterlördag börjar på vågrätt 5 och frågan är vem som sjunger ”Och går en stund på jorden” och det är ju ULF Lundell.

Nästa adress är lodrätt 6 och den gamla toffelhjälten Lilla FRIDOLFs signaturmelodi tonar ut i etern eller cyberspace eller vad det heter.

Vågrätt 15 handlar om dansband och det specifika bandet det handlar om är THORLEIFs.

Trippeln vågrätt 1, lodrätt 9 och vågrätt 13 handlar om en brittisk grupp som kallas för The BEATLES (vågrätt 1) och deras ”Hey JUDE” spelas och namnet i titeln skall in på lodrätt 9, även låten ”ALL you need is love” spelas och första ordet i den titeln gäller till vågrätt 13.

Dubbeln lodrätt 4 och lodrätt 3 bjuder på sång av Nicke Wagemyr och han framför en låt som gjorts känd av en annan svensk sångare, låten är ”Minns du den sommar” och sångaren är GUNNAR (lodrätt 4) WIKLUND (lodrätt 3).

På vågrätt 7 frågas efter ett naturfenomen som illustreras av Dagens ekos signaturmelodi och svaret torde bli EKO.

För vågrätt 14 räcker det med att höra de tre första tonerna för att förstå att låten är ”DET börjar verka kärlek, banne mig”.

Vid vågrätt 11 framförs en dragspelslåt och det frågas efter vad det görs i naturen redan i första versraden och jag gissar vilt här på att det SUSAR.

På lodrätt 12 hör vi UNO Svenningsson sjunga.

För vågrätt 10 hör vi låten ”Pomp AND circumstance” av Edward Elgar.

Dubbeln vågrätt 3 och lodrätt 2 bjuder på gruppen WEEPING WILLOWS som sjunger ”Touch me”. De gråtande tårpilarna är en av mina favoritgrupper med sångaren Magnus Carlson i spetsen. Nej, det är inte Alcazars sångare Magnus Carlsson jag menar.

Sista frågan idag rör vågrätt 8 och vi får höra en gammal ringleksvisa som handlar om hur man tillverkar LIN.

Det var det hela denna lördag den 24 januari 2015 i vecka 4.

 

Kryssa unisont!

 

Gamla stan och Skeppsbron sedd från Stadsgårdskajen
Gamla stan och Skeppsbron sedd från Skeppsholmen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *