Melodikrysset v 3 2015

Lördagen den 17 januari 2015 är äntligen kommen!

Då är det återigen dags att fylla i ett gapande tomt Melodikryss med nummer 3 för denna veckas nummer i raden av veckor detta år 2015.

Första adressen idag är lodrätt 16 där PHIL Collins får illustrera frågan med den gamla Motown-hiten ”You Can´t Hurry Love” som nog gjordes av The Supremes först. Den skrevs av Motowns låtskrivartrio Holland-Dozier-Holland  (länken leder till Wikipedias text om dem).

På vågrätt 17 hör vi den svenska klassiska visan ”HÖGA berg och djupa dalar” (det är försäkringen som betalar, som det hette i en skämtversion av visan).

För vågrätt 18 och lodrätt 1 hör vi ouvertyren från operan ”Den TJUVAKTIGA SKATAN” av Giacomo Rossini.

Så på lodrätt 15 kommer ARJA Saijonmaa och sjunger en låt som har titeln ”Vad du än trodde, så trodde du fel” som ju måste vara en självmotsägelse i sig.

Vid vågrätt 14 hör vi musik ur filmen ”Resan till NARNIA” (tror jag att den heter) som bygger på CS Lewis böcker.

Dubbeln lodrätt 12 och lodrätt 2 bjuder på idol-vinnaren LISA AJAX som sjunger ”Unbelievable”.

På vågrätt 11 framförs låten ”Tijuana TAXI” av Herb Alperts orkester.

Trippeln vågrätt 7, lodrätt 6 och lodrätt 9 skall innehålla namnen KAJSA, GRYTT och OLA i tur och ordning därför att just KAJSA GRYTT sjunger låten ”It takes a fool to remain sane” från TV-programmet ”Så mycket bättre” där OLA Salo också medverkade och det är ju han som skrivit låten.

För lodrätt 3 spelas ”När lillan kom till jorden, det var i MAJ när göken gol” och tidpunkten för nedkomsten är det som avses.

Vågrätt 8 bjuder på en ”grammofon-charmör”, svindlare, sångare och provokatör vid namn JOHNNY Bode som hunnit med en hel del under sin relativt korta livsbana.

Dubbeln lodrätt 10 och vågrätt 13 bjuder på musik av geniet John Williams som skrivit musik till en herrans massa filmer, bland andra ”Hajen” som skall ge ordet HAJ till lodrätt 10 och ordet ET till vågrätt 13, eftersom han skrivit musiken till filmen med samma namn.

För vågrätt 4 sjunger Temptations ”Hello young lovers” ur musikalen ”The King and I” eller på svenska ”Kungen och jag” vilket ger ordet KUNG till vågrätt 4.

Sist idag handlar det om en yrkesroll som använder sig av ett arbetsredskap som kallas för UGN, adressen är lodrätt 5 och visan och yrket ”En sockerbagare”.

Det var allt för denna gången!

Kryssa vidare!

En sjö vid en skog i Södermanland
En sjö vid en skog i Södermanland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *