Melodikrysset v 2 2015

Återigen är det dags för ett nytt friskt Melodikryss, det andra på detta nya år som kallas 2015.

Det var inte längesen sist, bara en vecka, men det känns som evigheter med en vecka när man väntar på att få lösa Melodikrysset! För de som arbetat den gångna veckan har den för de flesta varit lite speciell med en klämdag på måndag och en röd dag på tisdag och bara tre ”vanliga” arbetsdagar.

Men nu äntligen är det alltså dags att hugga tänderna i ett nytt fräscht kryss, Melodikrysset v 2 2015.

Krysset börjar med att Ola SALO sjunger ”The worrying kind” med sin grupp The Ark för vågrätt 15.

Dubbeln lodrätt 15 och vågrätt 8 bjuder på Ted Gärdestads ”SOL, VIND och vatten” utan sång, de två första orden i titeln gäller.

För lodrätt 11 framför gruppen Pink FLOYD sin stora ”hit” ”Money”. På den tiden (1970-talet) hade grupper som Pink Floyd, Genesis, Led Zeppelin med flera inga ”hits” i dagens mening. Nej, de gjorde hela LP-skivor med långa, originella låtar. Inte som dagens artister som bjuder på 3 minuters hits med samma uppbyggnad, samma harmonik, ibland också med nästan samma text och melodi, i alla fall låter det så i mina öron.

Dubbeln vågrätt 10 och lodrätt 4 bjuder på ”En TUFF brud i lyxförpackning” och ”Leva LIVET” utan sång av Lill-Babs.

På vågrätt 1 får vi ett exempel på en ”modern hit” i sin mest motbjudande form, en utslätad, intetsägande låt med Idol-deltagaren Kevin som också tydligen är duktig på FOTBOLL. Låten och sångaren saknar all form av originalitet, känsla, energi, artisteri. Både melodin och arrangemanget är så urvattnat att klockorna stannar.

För lodrätt 3 hör vi ”Rönnerdahls vals” eller vad den nu heter av Evert ”kopiatorn” Taube och ordet som söks denna gång är ORRE (från Orrberget som nämns i texten).

På vågrätt 7 hör vi temat från ”Snobbar som jobbar” eller ”The Persuaders” som den heter på engelska. Det var en mycket ambitiös TV-serie som producerades på 70-talet i England och tanken var att den skulle göra stor succé i USA, men det gick inget vidare, den slutade sändas redan efter några månader, ingen tittade i USA. Däremot blev den en hyfsad succé i delar av Europa, bland annat i Sverige. Tidens tand är dock obarmhärtig, den som minns denna serie med glädje (till exempel jag) blir besviken om hen ser den idag igen (det blev i alla fall jag). Frågan här för vågrätt 7 är vad den ena av huvudrollsinnehavarna heter i förnamn, svaret blir ROGER (Moore). Den andra skådespelaren hette ju Tony Curtis.

För lodrätt 1 hör vi ett dansband från Värmland som jag gissar heter FERNANDOZ.

Dubbeln vågrätt 9 och lodrätt 6 blir AJ respektive RÖD, fråga mig inte varför.

Dubbelfrågan lodrätt 2 och vågrätt 16 bjuder på en text som TAGE Danielsson och Hasse Alfredsson skrivit, den svenska texten till ”As time goes by” och Monica ZETTERLUND sjöng den.

Trippelfrågan lodrätt 12, lodrätt 13 och vågrätt 5 bjuder på musikalmusik från musikalen Evita, låten ”GRÅT INTE för mig Argentina (AR)” spelas utan sång och de två första orden i titeln gäller det, samt för lodrätt 13 gäller det toppdomänen för Argentina (AR).

På vågrätt 14 sjunger komikern Jimmie DURANTE.

Det var allt denna småkyliga och mulna lördag i januari 2015 då det utfärdats en stormvarning för södra och mellersta Sverige. Kanske bäst att stanna inomhus resten av denna lediga dag?

Mobilen Siemens S55 som var en högteknologisk produkt 2002, bara 13 år sedan. En av de första mobiler som hade färgskärm! Tidens tand är obarmhärtigt vass!
Mobilen Siemens S55 som var en högteknologisk produkt 2002, bara 13 år sedan. En av de första mobiler som hade färgskärm! Tidens tand är obarmhärtigt vass!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *