Melodikrysset v 47 2014

Höstmys i höstmulet väder med höstfika komplett med latte och en chokladdrypande kladdkaka, det är livet på en pinne!

Vädret är som sagt ”dåligt”, vad nu det är, men det är bara mysigt tycker jag. I alla fall så länge jag slipper vara ute i det om jag inte vill! Att sitta inne i sin varma, sköna bostad och titta ut på gråvädret är ju underbart. Även att promenera i gråväder är trevligt, för att inte tala om att fotografera, det finns inget bättre ljus än det när solen silas genom gråa moln.

Men nu är det kryssardags!

Början idag blir glad och positiv, för vågrätt 13 sjunger KATRINA and the Waves sin feelgood-sång ”Sun Street”. Alla artister kan vittna om hur svårt det är att skriva bra musik som handlar om något positivt, men Katrina och hennes vågor vågar det och klarar det väldigt bra om ni frågar mig.

För lodrätt 1 spelar dansbandet Rose-Maries en instrumental version av ”Under ekars djupa grönska” och i texten nämns ordet SOCKENKYRKA som skall in här.

Vid lodrätt 7 sjunger AGNETHA Fältskog ”Back on your radio”.

Dubbeln vågrätt 6 och lodrätt 2 bjuder på sånglösa stycken av Charlie CHAPLIN, låten heter ”Smile”, och någon av Scott JOPLINs otaliga rags.

På vågrätt 1 sjunger SONJA ALDEN ”Snön”, väldigt vackert och innerligt, det får mig att längta efter snön. Vet inte om hon skrivit texten själv, men den är mycket bra tycker jag.

Dubblarna haglar denna krysslördag! För lodrätt 4 och vågrätt 8 hör vi en sånglös version av ”DU ÄR det finaste jag vet” som förknippas med Björn Afzelius.

Dubbelfrågan vågrätt 14 och vågrätt 15 bjuder på en instrumental variant av låten ”OVER the rainbow” som ju ”utspelar sig” i fantasilandet OZ från musikalen Trollkarlen från OZ.

Flera dubbelfrågor än vanligt idag, här kommer en till, för vågrätt 10 och lodrätt 11 sjunger ALICE COOPER ”School´s out”.

För lodrätt 5 sjunger Rolv Wesenlund låten ”Sverige” som ju från början hette ”NORGE”.

På lodrätt 3 sjunger ALINA Devecerski ”Flytta på dig”. En kul liten låt i kanske lite för modern skrud för mig, men den funkar ändå, det svänger ju för katten.

För lodrätt 12 spelas musik ur en film och jag fattar ingenting! Den filmen har jag inte sett! Men det är något i mitt bakhuvud som säger att låten/filmen kanske heter ”Du finns i MINA drömmar” och rätt ord ur titeln skall in här, eftersom bokstäverna ”ina” redan är givna gissar jag alltså på MINA.

Sista frågan idag är för vågrätt 9 och Dame EDNA ”sjunger” låten ”I will survive”. Dame Edna Everage är ju australiensaren Barry Humphries skapelse, en fiktiv megastjärna med divalater ingen tidigare kunnat tänka ut ens i sina vildaste fantasier.

Det var alles für heute!

Kryssa mera nästa vecka!

Höstfärger igen!
Höstfärger igen!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *