Melodikrysset v 46 2014

Tänk att det är lördag igen! Fantastiskt!

Lördagar var förr den dag i veckan då man badade eller tvättade sig (lögardagen) och det måste ju ha varit fantastiskt skönt redan då att bli ren, så även nu, men nu finns det flera saker som gör lördagen så bra, bland annat Melodikrysset!

Krysset börjar idag på lodrätt 5 med att Lisa NILSSON sjunger duett med Tommy Körberg i låten ”Lyckans brunn”. Fantastiska Lisa (@kwidewitt på twitter) med den fantastiska rösten och en stor artistisk integritet och talang.

På vågrätt 4 blir det ”EN stilla flirt”.

Hepstars dyker upp på lodrätt 3 och sjunger ”Hey let´s celebrate” som troligen är skriven av PER Gessle. Han är inte döv. Men har ändå skrivit så mycket medelmåttig musik, och blivit rik på kuppen.

Trippeln lodrätt 6, vågrätt 7 och vågrätt 6 bjuder på temat från TV-serien ”MORDEN I MIDSOMER”.

För lodrätt 1 hör vi ÖDESSYMFONIN (eller symfoni nr 5) av Beethoven som ju var döv men skrev så fantastisk musik! Men inte blev han rik för det! Detta förhållande får en onekligen att tänka på ett eventuellt samband mellan rikedom och kvalitet. Kanske även livskvalitet?

Trippeln lodrätt 2, vågrätt 9 och lodrätt 13 bjuder på TOMAS ANDERSSON WIJ som framför Ted Gärdestads ”För kärlekens skull”, konst på hög nivå!

Enkelfrågan lodrätt 14 gäller melodin ”Säg inte NEJ, säg kanske kanske kanske” som framförts av bland andra Sven-Ingvars.

På vågrätt 11 hörs sömnpillret ENYA sjunga ”The river sings”, jag är frestad att hålla med, och floden sjunger bättre än Enya!

Dubbeln lodrätt 10 och vågrätt 8 bjuder på Povel Ramels ”Underbart är kort”. Texten börjar ju: ”Bara en ENDA ROS på ett evigt klänge” och det tredje och fjärde ordet gäller här.

Näst sista frågan denna lördag ger för lodrätt 15 och vågrätt 16 prov på både DAG VAGs musik och Thore Skogmans.

Sist idag kommer vågrätt 12 och Celine DION, en annan Dion än förra veckan, sjunger ”My heart will go on” från filmen Titanic. Jag avstår från att jämföra Celines sångkarriär med fartygets.

Det war alles. Kryss i taket, eller golvet eller var ni vill. Nästa lördag ett nytt kryss, i soffan, i sängen, på landet eller i stan, det är valfritt. Huvudsaken är att man kryssar!

Höstfärger på Kastellholmen i Stockholm
Höstfärger på Kastellholmen i Stockholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *