Melodikrysset v 45 2014

Denna vecka sänds Melodikrysset hemifrån en lyssnares hem för första gången i kryssets långa historia, en kul grej.

Här hos mig finns inga ljudtekniker eller programledare, tack och lov! Att lösa krysset i självvald ensamhet är det bästa sättet att lösa det på!

Vädret här i Stockholm är tämligen likartat från dag till dag nu på hösten och det är förvånande nog klassiskt höstväder med några plusgrader och mulet men oftast uppehåll. Häromdagen föll denna säsongs första snöblandade regn som resulterade i lite vitgrå sörja på marken i några timmar innan den åter smält tillbaka till flytande tillstånd.

Krysset börjar ärevördigt hemma hos Louise Carlsson på lodrätt 6 med att FRANK Sinatra sjunger ”New York, New York”. En älsklingsfras ur den texten är för mig: ”These vagabond shoes are longing to stray”. Om jag hade pengar skulle jag resa bra mycket mer än jag gör idag. Det värsta just nu är att en av mina kollegor är i just New York, väldigt irriterande!

På vågrätt 8 spelar Nils Dacke ”Hallå du gamle INDIAN”. Soundhound missar grovt på denna, utom på artisten, appen tror att låten är ”Ring ring”. Jag tror att Anders medvetet luskar fram låtar som Soundhound och Shazam inte klarar av att identifiera. Det gör inte mig något, jag säger bara: Bring it on!

För lodrätt 1 sjunger Bruce SPRINGSTEEN ”High hopes”.

Dubbelfrågedags, för lodrätt 2 och vågrätt 9 spelas en rockig ”VI GÅR över daggstänkta berg, fallera”, en låt som jag skulle sjunga om jag någon gång skulle göra en audition för Idol vilket jag inte skall.

På lodrätt 5 hörs temat från REDERIET.

För lodrätt 3 kommer Roland Cedermark, den av mig inte omtyckte dragspelaren och spelar ”Höstvisa” med text av Tove Jansson och musiken har ERNA Tauro skrivit. Det är den som innehåller textraden ”Skynda dig älskade, skynda att älska, snart är den blommande sommarn slut”. Ja, det är nog till och med för sent, sommaren är ju redan slut, men att älska kan man ju göra året runt, men att stressa med kärleken är strängeligen förbjudet! Så skynda långsamt!

Vid vågrätt 4 blir det opera, ett stycke ur PÄRLFISKARNA. Tyvärr får detta stycke mig att framhärda i min avsmak för opera som konstform, men man skall inte generalisera, det finns många vackra operor, främst av Verdi och Mozart.

På lodrätt 7 sjunger Sebastian KARLSSON ”I can feel you”.

För vågrätt 11 spelas en för mig okänd melodi som jag tror handlar om SOL på ett eller annat sätt.

Så för vågrätt 10 spelas en riktig klassiker, Ben E KINGs ”Stand by me”.

På lodrätt 12 hör vi ”Balladen om den söta fröken Cecilia Lind” i vilken den första textraden lyder ”Från Öckerö LOGE hörs dragspel och bas” och det är byggnaden som efterfrågas här.

Sist idag kommer vågrätt 13 och GEORGE Harrison sjunger ”Any road will take you there”.

Det var allt för denna gången! Kryssa mera nästa lördag!

Mera höstfärger!
Mera höstfärger!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *