Melodikrysset v 22 2014

Ojoj, vilket nyckfullt väder vi har i detta landet! Förra lördagen var det rena högsommarvärmen här i Stockholm, denna lördag är desto kyligare, ett lätt duggregn faller till och från och temperaturen ligger kring 12-13 grader. Prognoserna pekar dock på bättre, varmare väder i nästa vecka.

Krysset måste krossas oavsett väder, snart bär det av.

För de galningar som tänker sig att springa ett maratonlopp i Stockholm idag är vädret faktiskt idealiskt, ganska svalt och lite duggregn i luften. Om solen gassar för mycket blir de arma löparna lätt uttorkade och/eller får solsting.

Krysset börjar klassiskt idag med en riktig svensk pop-klassiker, för lodrätt 4 är det MAURO Scocco som sjunger sin superhit ”Sarah”!

Vidare i kryssets vindlande rutor, för vågrätt 6 får vi höra Kalle Moraeus ”UNDERBART” på enbart kyrko-orgel.

På lodrätt 7 hörs en dansbandsversion av en svensk schlager om något med en båt som skall ge ordet ROR.

Vågrätt 8 bjuder på GUNS-N-ROSES som Melodikryss-redaktionen vill att vi skriver gruppens namn. Låten är ”Paradise City”.

För lodrätt 10 sjunger OWE Thörnqvist ”Rumba i Engelska Parken”.

Dagens dubbel bjuder på filmmusik, för lodrätt 3 och vågrätt 11 spelas ett stycke av Georg Friedrich Händel som Bo Widerberg använde i sin film ”LUST och FÄGRING stor”.

Dagens andra dubbel blir en nöt för mig att knäcka, för lodrätt 11 och lodrätt 12 spelar Lennart Palm från Lerum en låt av Lars Berghagen och jag vet inte vilken det är, jag gissar att svaren blir FÅ och GE, men jag har noll koll här.

Lite läskig danska nu, för lodrätt 9 sjunger SANNE Salomonsen.

Lodrätt 1 bjuder på en helt omöjlig fråga, det är uppenbarligen speedway-stjärnan Varg-Olle NYGREN som ”sjunger” en gräslig sak om bilar och fruntimmer. Helt omöjligt att lösa en sån fråga! Idrotts-stjärnor skall inte sjunga!

Frågan är om nästa artist skall sjunga. Dottern till countryartisten Billy Ray Cyrus,sjunger på vågrätt 4 sin senaste hit ”Wrecking Ball”, hennes namn är MILEY CYRUS.

På lodrätt 2 skall det stå FYRA (det antal ton som lasten vägde i visan som heter ”Oxdragarsång”).

Sista frågan idag är för lodrätt 5 och LADY GAGA sjunger ”Applause”.

Det var allt!

Kryssa mera nästa lördag.

Gammalt och nytt i Malmö
Gammalt och nytt i Malmö?

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *