Melodikrysset v 21 2014

Mera sommar än såhär kan det väl knappast bli? Det är dock bara slutet av maj än så länge, men vädret här i Stockholm är riktigt högsommarväder med över 20 grader och en klarblå himmel. Det gör inget.

Melodikrysset måste dock lösas så några utsvävningar i form av solande och njutande av det vackra vädret blir det inte fråga om, det får vänta.

Andra frågor kan det dock bli i detta det 21:a krysset för detta år, 2014.

Här kommer en guidad tur genom kryssets många rutor:

Första gåtan för idag har adress vågrätt 10 och det gäller en påhittad, litterär person som visan handlar om, jag gissar på RÖNNERDAHL.

Andra mysteriet har en dubbel karaktär, men ändå inte, för lodrätt 2 och lodrätt 11 hör vi gruppen DURAN DURAN spela sin Bondlåt ”A view to a kill”.

Dagens trippel följer nu, för vågrätt 7,lodrätt 6 och lodrätt 12 spelas Povel Ramels ”TJO vad DET var LIVAT i holken” och det första, tredje och femte ordet i titeln skall in på respektive adress.

Fjärde frågan är för vågrätt 9 och vågrätt 17, Sten NILSSON (vågrätt 17) sjunger en låt från 1969 års Melodifestival och orkesterledarens förnamn skall in på vågrätt 9: MATS Olin, och det är en ren gissning från min sida.

Femte frågan är en dubbel och gäller vågrätt 6 och lodrätt 5 och melodin ”DU är den ende” spelas instrumentalt, frågan gäller den första textradens ord, det första och det femte ordet i den och det blir ju DU (vågrätt 6) och SOM (lodrätt 5).

Sjätte spörsmålet idag gäller lodrätt 4 och melodin ”AJ, AJ, AJ, det bultar och det bankar” spelas och frågan lyder: vad är det för ord som upprepas i texten? Svaret får ni komma på själva!

Sjunde frågan seglar in med en bil i släptåg, ”sångaren” eller ”artisten” har tagit sitt artistnamn från en känd bil, för lodrätt 3 är svaret E-TYPE.

Åttonde underverket till fråga är en dubbel till, för lodrätt 1 och vågrätt 15 hör vi en ovanlig låt av ABBA, ”The Piper”. Gruppens namn skall in på vågrätt 15 och efternamnet på en av upphovsmännen, ANDERSSON, skall in på lodrätt 1.

Nionde gåtan handlar om Champagne, eller rättare den tyska motsvarigheten som måste kallas något annat än just Champagne, så svaret på vågrätt 13 är SEKT.

Tionde klurigheten bjuder på filmmusik, låten ”I had the time of my life” från filmen ”DIRTY Dancing” ger ordet DIRTY till vågrätt 8.

Elfte frågan är en till dubbel, för lodrätt 16 och lodrätt 14 spelas ”Jag hade en gång en BÅT (lodrätt 16)” och texten fortsätter: ”med segel och ruff och KÖL (lodrätt 14)”.

Tolfte och sista frågan idag rör vågrätt 1 och ANDREAS Weise är det som sjunger.

Det var allt för denna gången!

Ribersborgsbadet i Malmö, eller Ribban som de säger lokalt.
Ribersborgsbadet i Malmö, eller Ribban som de säger lokalt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *