Melodikrysset v 20 2014

Äntligen sommar! Yttertemperaturen här i Stockholm drar sig upp mot 20-strecket och solen skiner! Och det är fortfarande bara maj! Vad månde bliva?

Det är 17 maj till och med, Norges Nationaldag, Swedish House Maffia, eller delar av den, ger gratis-”konsert” i Kungsträdgården idag. De norrmän som bor här kommer ganska mangrant att tåga i tåget som brukar gå från Norrmalmstorg till Skansen på Djurgården där ett firande av Norges Nationaldag kommer att ske. Det kan livligt rekommenderas, många bra artister och annat skoj brukar man få se och höra där.

Men nu blir det Melodikryss!

Första frågan idag är för lodrätt 1 och Lena ANDERSSON sjunger ”Är det konstigt att man längtar bort nån gång” från 70-talets gröna våg-rörelse då väldigt många ungdomar hade en romantisk bild om att livet på landet skulle vara så mycket bättre än det i stan.

Dubbeln vågrätt 12 och vågrätt 15 bjuder på ”SOL ÖVER Klara”.

Lodrätt 2 ger ett utdrag ur operan TROLLFLÖJTEN av Wolfgang Amadeus Mozart.

Nästa lilla gåta har ett svar som ger det lila ordet ur titeln ”NU tändas åter ljusen” som skall in på lodrätt 3.

Nästa adress är vågrätt 1 och ANTON EWALD sjunger ”Begging”.

På lodrätt 4 spelas ”WE ARE the World” av Qunicy Jones.

Lite svensk litteraturhistoria har smugit sig in i Melodikrysset i form av Pippi Långstrump och Tommy och Annika som sjunger ”Sommaren är min” och frågan för vågrätt 9 är vad ett av Pippis många mellannamn innehåller för ett rörligt ting, svaret bör bli RULLGARDIN eftersom hon påstår sig heta bland annat det (Rullgardina, Efraimsdotter, Esmeralda med mera).

Lodrätt 6 ger DARIN.

Dubbeln lodrätt 8 och vågrätt 13 ger landet EGYPTEN från Agatha Christies bok ”Döden PÅ Nilen” som finns som film med samma titel och som utspelar sig i nämnda land.

På vågrätt 7 sjunger Celine DION.

För vågrätt 11 hör vi ”Det ER ett dejligt land” tror jag!

Vid lodrätt 10 hör vi Tommy Körberg sjunga ”Red, red Wine” med svensk text och det skall ge det lilla ordet DRUVA.

På vågrätt 14 får vi höra ett stycke spelas på kontrabas och jag gissar att det är ”UTE…….någonting”, lite vilsen här, men ordet kan inte bli något annat än UTE med tanke på omgivande bokstäver.

Sist idag hör vi på lodrätt 5 LOA Falkman sjunga Tom Jones gamla dunderhit ”Delilah”.

Malmö
Malmö

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *