Melodikrysset v 19 2014

Det är lördag, det regnar, det är svensk sommar! Finns det nåt bättre att göra än att lösa Melodikrysset då?

Svaret är nej!

Nu sätter vi igång!

Krysset sänds idag från Eskilstuna inför en något entusiastisk publik.

Klaus Wunderlich spelar ”Wilkommen, bien venue, welcome” och frågan för lodrätt fyra är: vad säger man egentligen i texten? Kanske är svaret VÄLKOMMEN?

Dagens första dubbel kommer nu, för vågrätt 1 och vågrätt 5 undras det vad TV-programmet heter som gick ut på att någon svensk artist reste över till Amerika och träffade Jill Jonson där, svaret är ju JILLS VERANDA (vågrätt 1) och vem sjöng på låten ”Blue eyes crying in the rain”? Jo det gjorde Christian GIDLUND.

En trippelfråga på det? För lodrätt 1, vågrätt 9 och lodrätt 3 spelas ”Jag tror på sommaren” och det första ordet i titeln JAG (lodrätt 1), samt det fjärde ordet ur titeln SOMMAREN (vågrätt 9) liksom kompositören och tillika textförfattaren STIG OLIN (lodrätt 3) skall in på respektive adress.

”By the rivers of Babylon” med Boney M spelas och frågan är vilken bok som inspirerat till texten och svaret för vågrätt 11 är BIBELN.

På lodrätt 7 hör vi ”Två små fåglar på en GREN” med Roland Cedermark.

På lodrätt 2 hör vi ”Firebird suite” med James Galway och av IGOR Stravinsky.

På vågrätt 8 hör vi en hottad version av ”Swing IT magistern” och det lilla ordet IT skall in.

En gammal goding dyker upp på vågrätt 10, det är IAN Dury som ”sjunger” ”Hit me with your rythmstick”.

Lite Beatles-musik blir det på vågrätt 12 när ”Lucy IN the sky with diamonds” spelas på gitarr, klassisk gitarr och det låter fantastiskt! Vilken ljuvlig liten version av den låten! Hatten av för krysskonstruktören och musikväljaren!

Svaret på lodrätt 6 är AVICII, jo det stavas så.

Sista frågan idag handlar om filmmusik, den svenska filmen ”1939” hade ett ledmotiv skrivet av Orup och Anders Glennmark och framförd när filmen kom av Zemya Hamilton, låtens titel innehåller en kroppsdel som skall skrivas in på vågrätt 6, titlen är ”Min ARM omkring din hals”. Orup sjöng senare in en egen version men ändrade titeln till ”Din ARM omkring min hals”, kroppsdelen som åsyftas är dock densamma.

Det var alles.

Kryssa!

Pyramiderna vid Malmö
Pyramiderna vid Malmö

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *