Melodikrysset v 18 2014

År tvåtusenfjorton har fyllt arton, 18 veckor alltså, kanske inte dags för moped eller alkohol än. Ett år borde inte kunna bli äldre än ett år, men vad vet jag. Kanske är år 2000 fjorton år gammalt idag? Eller finns det inte? Tiden är ju något högst abstrakt som vi nog aldrig riktigt kan begripa. Det enda vi kan se är de förändringar som sker med tiden, själva tiden är ofattbar.

Men nu har i alla fall tiden kommit då det är dags att lösa Melodikrysset vecka 18 2014.

Så låt kryssandet börja.

Det blir en dubbel som första fråga idag och jag kastas våldsamt och obönhörligt tillbaka i tiden till det ljuva 70-talet när TV-serien ALIAS SMITH (lodrätt 3) and JONES (lodrätt 7) gick på TV och jag satt klistrad varje gång det sändes ett nytt avsnitt. Dessa båda glada gamänger var mina stora idoler på den tiden, jag ville inget annat än att rida omkring i Vilda Västern och råna banker och annat skoj som de höll på med. Dessbättre kom jag på bättre tankar med åren. Men jag tyckte i alla fall att den TV-serien var helt fantastisk. Det skulle vara kul att se den idag.

För vågrätt 1 spelas en BOSSANOVA.

Nästa dubbel handlar om lodrätt 1 och lodrätt 2, sångerskan BRITNEY SPEARS sjunger ”Ooh la la”, det skall vara en barnvisa från senaste smurf-filmen men jag är inte riktigt säker på att texten är barntillåten.

På vågrätt 6 blir det ouvertyren till operan FIDELIO, Beethovens enda opera. Trots att han hörde lite dåligt hade han bra smak som höll sig borta från opera-genren.

Vid vågrätt 8 sjunger Pernilla Wahlgren tillsammans med sin make, herr INGROSSO som såg till att Pernilla fick både ömhet och värme när han slängde henne mot elementet.

För lodrätt 4 spelar Lars Roos ”OM du nånsin kommer fram till Samarkand” på sitt vämjeliga sätt men han lyckas inte ta död på låten helt, den är för bra för det.

På lodrätt 11 bjuds det på lite TE (låten ”Tea for two” spelas).

Vid vågrätt 11 sjunger Bonnie TYLER sitt bidrag för England från förra årets Eurovision Song Contest.

Dubbeln vågrätt 14 och lodrätt 5 ger en instrumental version av låten ”Take My BREATH AWAY” som var en stor hit på 80-talet med gruppen Berlin. Tänk att man kan önska att någon ser till att man slutar att andas! Låter inte riktigt klokt! Dödshjälp är ju dessutom förbjudet i Sverige.

På vågrätt 12 sjunger Pernilla EMME ”Där en ängel hälsat på” från Melodifestivalen 1997. Den kom tydligen på andra plats då.

Dubbeln vågrätt 7 och lodrätt 10 bjuder på en ”JOY RIDE” med Lennart Palm. Roxettes gamla dänga.

För vågrätt 13 hör vi salig SID Jansson sjunga och recitera en Nils Ferlin dikt.

På vågrätt 9 kommer en av mina favoritlåtar från när jag var i 16-årsåldern: ”Då går jag NER i min källare” framförd av Pierre Isacsson 1974.

Det var allt denna lördag!

Kryssa på!

Några av de skojare som lurar av naiva turister deras pengar på gatorna i Gamla stan i Stockholm syns på denna bild (det är inte de längst fram)
Några av de skojare som lurar av naiva turister deras pengar på gatorna i Gamla stan i Stockholm syns på denna bild (det är inte de längst fram)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *