Melodikrysset v 17 2014

Men för sjutton veckor sen började detta nådens år 2014. Nu är det officiellt sommar här på östkusten i Sverige. Stockholm ligger där mellan Mälaren och Östersjön och mår prima i solens glans. Stans invånare glider ut i skenet från rymdens troligen starkaste stjärna och gör sitt bästa för att spendera sina surt förvärvade inkomster i alltför hög hastighet. Till och med efter solens nedgång vimlar det av individer som känner sig väldigt rika i nattens relativa mörker. Dock är det en känsla som inte håller i sig särskilt länge, ofta bara till dagen efter.

För den som känner sig dagen efter finns Melodikrysset. Ett utmärkt tidsfördriv när huvudet dunkar och tungan känns torrare än sanden i Sahara. Om man ser till att väta tungan med lite islatte och inmundigar en och annan fralla så är man redo att ta itu med dagens ord- och musikgåtor levererade av Sveriges Radio P4.

Sålunda rustade ger vi oss åstad för att lösa dagens musikaliska ordfläta.

Första frågan idag handlar om filmmusik, för vågrätt 5 hör vi temat från filmen om Emil i LÖNNEBERGA, som börjar ”Hör nu på go vänner”.

Andra frågan bjuder på en för mig okänd storhet vid namn SEBASTIAN som för lodrätt 3 framför sitt alster ”No one else could”, ja det har jag ju alltid hävdat. No one else could, can and will. Mitt alias kan även användas i meningar som ”I love you and no one else”, vilket ger en ny dimension till det uttrycket. Även ”You´re like no one else” breddar valfriheten i världen. Valfrihet är oftast en bra sak, om man inte jagar valar förstås, eller har svårt för att välja. Supervalåret 2014 innebär många svåra val som alla andra år, men även två lätta, val till EU-parlamentet (den 25 maj) och val till Sveriges Riksdag, kommuner och landsting (den 14 september).

Tredje frågan är vad Frida gör i visan ”Frida i vårstädning”, för vågrätt 10 borde svaret bli: STÄDAR.

Fjärde frågan idag är en trippel med många bokstäver och konstiga namn, för vågrätt 1, lodrätt 6 och lodrätt 9 hör vi Niklas STRÖMSTEDT (vågrätt 1) och ANDREAS (lodrätt 6) Jonsson som tillsammans bildar gruppen ”Hagsätra sport” sjunga ”Hagsätra IP” som var temalåt till OS (lodrätt 9).

Femte frågan blir en dubbel involverande nödlösningen Lennart Palm som för vågrätt 14 och vågrätt 8 än en gång briljerar med sitt hammondande på sin synthesizer, denna gången spelandes Orups låt ”REGN HOS mig”.

Sjätte frågan besvaras med orden RING RING på lodrätt 2.

Sjunde frågan idag ger för lodrätt 1 en rakt igenom vämjelig och motbjudande sånginsats av SYLVESTER Stallone. Herrejävlar vilken skit! Sly sjunger country, jag bokstavligen spyr på skiten. Detta bevisar sist och slutligen vilken oerhört uppblåst idiot och talanglös artist/författare/skådespelare/sångare Sly är. Vilket återigen bevisar att kvalitet och rikedom (i pengar och popularitet) väldigt sällan hänger ihop.

Åttonde frågan ger för vågrätt 7 det lilla ordet EN, tror jag, men vet gör jag inte.

Nionde frågan idag handlar om The King som besjungits av bland andra The Playtones i Melodifestivalen 2011, för vågrätt 12 hör vi en låt från filmen ”THIS is Elvis”, låten är ”Moody blue” med The King Elvis Presley alltså.

Tionde frågan handlar om en tyska som till allas stora förvåning blev enormt populär på det glada 80-talet, för vågrätt 13 sjunger SANDRA Menges ”(I´ll never be) Maria Magdalena”, vilket är mycket logiskt eftersom hon ju är Sandra Menges.

Elfte frågan bjuder på en surdeg från förr, för lodrätt 4 hör vi den gamla visan ”Den glade bagaren i San Remo stad” och det ger ordet DEGEN.

Tolfte frågan innehåller skönsång av den brittiska sångerskan DIDO som för lodrätt 11 sjunger ”Sand in my shoes”.

Och det var allt för denna gången. För sjuttonde gången detta supervalår har jag och no one else lyckats lösa Melodikrysset med kanske en enda liten miss. Vi får se nästa lördag då lösningen till dagens kryss presenteras strax före utsändningen av det nya krysset den lördagen som borde heta Melodikrysset vecka 18.

Kryssa majestätiskt.

En väl inmurad brevlåda i Malmö med en stenlagd gång fram till den
En väl inmurad brevlåda i Malmö med en stenlagd gång fram till den
Stenad gång till brevlådan borde man ha
Stenad gång till brevlådan borde man ha
Körsbärsträden i Kungsträdgården i Stockholm blommar nu för fullt, men det finns ännu outvecklade knoppar att glädjas åt framöver
Körsbärsträden i Kungsträdgården i Stockholm blommar nu för fullt, men det finns ännu outvecklade knoppar att glädjas åt framöver

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *