Melodikrysset v 16 2014

Lite påskpyssel såhär på påskaftonen kan väl inte vara helt fel. Den långa fredagen har redan passerat alltför fort enligt min ödmjuka åsikt.

Att lösa Melodikrysset v 16 2014 måste vara det perfekta påskpysslet. Trots att vädret bjuder på strålande sol och 7-8 plusgrader sitter jag hellre inne vid datorn och löser det 16:e Melodikrysset för i år.

Let´s go.

Det gås ut hårt idag med en dubbelfråga som första inslag i Melodikrysset, för lodrätt 8 och lodrätt 4 sjunger SVANTE (lodrätt 8) Thuresson och Lisa NILSSON (lodrätt 4) en fin liten duett: ”Solen i maj”, snart är vi där med majsolens sken rakt i plytet. Härliga tider, strålande tider.

Härnäst är det Lars Roos som spelar ”Wonderful Copenhagen” vilket skall ge ordet DANMARK till vågrätt 11.

En till dubbel nu, för lodrätt 6 och vågrätt 1 kommer LED ZEPPELINs superklassiker ”Stairway to heaven” och tonar ut ur radion. LED (lodrätt 6) och ZEPPELIN (vågrätt 1) blir alltså lösningen. Led Zeppelin var gigantiska på det glada 70-talet. På den tiden fanns inte hitlåten på samma sätt som idag, i alla fall inte för grupper som Led Zeppelin, Queen, Genesis med flera. Man skulle helt enkelt köpa LP:n och lyssna på den i en följd och som en helhet. Att kliva upp från bästa lyssningsfåtöljen och vända på skivan efter halvtid var en del av upplevelsen.

På lodrätt 3 får vi höra James Lasts orkester spela ”Arrivederci Roma” och Rom ligger ju i Italien och vilken valuta har dom där? Inte det minsta krystat! Valutan torde idag i alla fall vara EURO. Jag är så gammal så jag minns att den var Lire förr.

Tredje dubbeln idag bjuder på ZARA LARSSON som för lodrätt 1 och vågrätt 6 bjuder på låten ”Bad boys”. ZARA (lodrätt 1) och LARSSON (vågrätt 6) alltså.

Lennart Palm spelar ett potpurri på låtar som innehåller ordet RINGER, bland annat ”Det ringer, det ringer” och ”Ring, ring” samt avslutar med en klocka som RINGER, allt för att vi skall förstå att ordet för lodrätt 7 är RINGER. Vi fattar inget.

Vid lodrätt 2 hör vi PEPS Persson som spelar och sjunger ”Jag har bott vid en landsväg”. En mycket bättre, bluesanstruken version än Edward Perssons gamla variant.

För vågrätt 5 hörs ”When you´re smiling” på dragspel och det skall ge ordet LE.

Mera instrumentalmusik, på lodrätt 9 hörs Elton Johns ”NIKITA” helt utan sång. Kanske skall man sjunga till själv?

På vågrätt 10 blir det operett som inte är min grej direkt, sångerskans förnamn skall in, jag gissar på ILSE. Eftersom hon tydligen är tysk.

För vågrätt 12 spelas ”Jag är ute när gumman min är INNE” utan sång.

Sist idag spelas för vågrätt 13 låten ”Sixteen tons” utan sång, men jag råkar veta att den (texten) handlar om att hela tiden ARBETA på order av andra som kanske inte riktigt uppskattar ens arbete lika mycket som man anser att det vore värt, eller nåt.

Det var allt för idag.

Kryssa påskigt.

Jag vill gärna slå lite blå dunster i ögonen på vårfolket, här ett försök
Jag vill gärna slå lite blå dunster i ögonen på vårfolket, här ett försök

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *