Melodikrysset v 15 2014

Lite semester på det? Gärna. Men det är ju inte sommar än! Nä, so what? Semester är semester även om den infaller mitt i vintern.

Möt våren i Södertälje! Som det heter i en gammal slagdänga som heter ”Se Sundbyberg och sedan dö” (eller är det Sedandö?), texten fortsätter sedan just ”möt våren i Södertälje”. Nu är det inte det som jag menar med semester, att möta våren i Södertälje, men att möta våren kan väl aldrig vara fel?

Körsbärsträden i Kungsträdgården i Stockholm har inte slagit ut än men det är inte långt borta! Så håll kollen på det!

Nu väntar ytterligare ett oskrivet Melodikryss på sin omedelbara lösning. Låt oss segla ut på musikens underbara, vidsträckta, vackra hav.  Melodikrysset vecka 15 år 2014 väntar på sin lösning!

Första adressen idag är lodrätt 8 och Kalle Moraeus sjunger ”Underbart”, kompad av ORSA Spelmän.

På vågrätt 12 hör vi filmmusik av John Barry, temat till ”Född fri” eller ”Lejonet ELSA”, djurets namn skall in.

Nästa adress rör lodrätt 10 och gruppen KENT framför sin senaste låt ”La Belle Epoque” som påminner lite om en samhällskritisk betraktelse men som inte riktigt når fram.

På vågrätt 7 framförs jazzlåten ”Little Brown Jug” av Glenn Miller och en färg efterfrågas vilket torde ge det svenska ordet för brown, nämligen BRUN.

Dubbeln lodrätt 2 och lodrätt 3 bjuder på en svensk 80-talsklassiker i form av gruppen Gemini som sjunger och spelar ”Kall som is”. Duon Gemini bestod ju av syskonen ANDERS (lodrätt 2) och KARIN (lodrätt 3) Glennmark.

Lite musik från Chess så, för vågrätt 1 och lodrätt 11, musiken skall få oss att skriva SCHACKPJÄS på vågrätt 1 och REMI på lodrätt 11.

På lodrätt 14 hör vi en ny version av Lill Lindfors gamla dunderhit ”Du är den ende”, framförd av Lykke LI med den äran. Jag trodde att denna gamla klassiker inte skulle gå att göra något vettigt av med tanke på dess original som ju är ganska perfekt redan. Modigt att ge sig på den!

För lodrätt 5 hör vi ett stycke som heter ”Romance from the Gadfly” på engelska eller ”Bromsen” på svenska och det skall få oss att associera till en engelsk TV-serie som troligen handlade om en SPION, men inte vet jag, bara gissningar!

Lodrätt 4 ger familjen JACKSON.

På vågrätt 6 hör vi den irländska/brittiska pojkbandsgruppen ONE DIRECTION eller som någon föreslog Wrong Direction. Ett i raden av alla pojkband som svämmar över världen och radiokanalerna och internetet.

För lodrätt 1 hörs en finsk grupp kopiera den tyska gruppen SCORPIONS stora hit vad den nu hette. Det är verkligen internationellt här idag!

Vågrätt 9 ger det lilla ordet IN, tror jag, men veta kan jag inte. ”Titta IN i min lilla kajuta” heter i alla fall låten så det verkar väl rimligt.

Dubbeln som avslutar krysset idag är en riktig tungviktare. Sanna NIELSENs (vågrätt 13) bidrag till Eurovision Song Contest ”Undo” som ju kom som nummer ETT (lodrätt 15) i den svenska tävlingen Melodifestivalen är en riktigt svårsjungen liten visa, men Sanna gör den verkligen rättvisa och hon vann ju, så välförtjänt!

Vårblomster är alltid fina att se på
Vårblomster är alltid fina att se på

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *