Melodikrysset v 14 2014

Imorgon den 6 april är det exakt 40 år sedan Abba uppträdde i Eurovision Song Contest i Brighton i Storbritannien med låten ”Waterloo” och vann! De konkurrerade med bland andra Mouth and McNeal som sjöng ”I see a star” och Olivia Newton-John som sjöng ”Long live love”.  Abbas vinst var början på ”Det svenska musikundret” som erövrat världen sedan dess. Den kanske största anledningen till detta har varit den svenska kommunala musikskolan som givit många barn och ungdomar möjligheten att satsa på musiken.

Idag lördag den 5 april är det bara Melodikrysset som gäller! Kryssrutan heter 14 och den som brukar lösa krysset på nätet får vara beredd på en stor överraskning! Sveriges radios hemsida har gjorts om, i alla fall den delen som visar krysset och erbjuder besökarna att lösa krysset direkt på hemsidan. De har övergivit Flash från Adobe som sällan finns på mobiler och surfplattor och som också varit fullt med problem och säkerhetshål. Skönt att slippa det!

Det kommer dock att kännas lite ovant såhär i början.

Nu kör vi.

En dubbelfråga blir först idag, för vågrätt 13 och vågrätt 1 sjunger MÅNS ZELMERLÖW ”Run for your life”. Bra ide där, Måns.

På lodrätt 2 framförs en instrumental version av låten ”Är det såhär när man är kär när man är LITEN?” Sista ordet i titeln gäller.

Dubbeln lodrätt 1 och vågrätt 6 bjuder på ZLATAN och Max MARTINs pekoral, den ”nya” versionen av Sveriges nationalsång, en flera minuter lång plåga som troligen utökat Zlatans miljoner med några till och Max Martins likaså, allt för att sälja en kinesisk bil som ingen vill ha. Bilen heter visst ”Jag rullar” och har enligt sägnen sitt ursprung i landet Sverige men tillverkas numera i allt mindre upplaga i Kina.

Vågrätt 8 blir BARNBARN.

På lodrätt 4 hör vi ”Hakuna Matata” från den tecknade filmen LEJON-kungen.

För vågrätt 7 spelas ”White Christmas” på cittra och det ger ju ordet JUL.

Trippeln vågrätt 14, lodrätt 3 och lodrätt 5 bjuder på en ovanligt fin duett med MALENA (vågrätt 14) ERNMAN (lodrätt 3) och Jerry WILLIAMS (lodrätt 5).

Vid vågrätt 9 spelas ”TA mig till havet” skriven av Peter Lundblad.

På lodrätt 12 sjunger UMA Thurman ”When you got it, flaunt it” från filmen ”The Producers” eller som den hette i Sverige ”Det våras för Hitler”.

För vågrätt 10 spelas ”Rosa på BAL” instrumentalt.

På lodrätt 11 kommer Jerry LEE Lewis och spelar och sjunger country, ett misstag han begick sent i sin karriär, varför vet nog bara han. Han begick många misstag den gode Jerry Lee, men kul var han att se på scen och revolutionerade rocken gjorde han.

Sist idag en mer än lovligt äcklig karaoke-variant av Kikki Danielssons ”BRA vibrationer”, för lodrätt 10.

Det var det det!

Kryssa nytt!

Lite vårkänsla på Waldemarsudde på Djurgården i Stockholm
Lite vårkänsla på Waldemarsudde på Djurgården i Stockholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *