Melodikrysset v 41 2013

Dags för ett nytt Melodikryss att bli löst. Den grå hösten är ganska färgrik här i Stockholm, mycket gult och rött och snart sagt alla färger däremellan ser man på de många träd som faktiskt finns här i Stockholm. Det är oerhört vackert.

Krysset börjar på vågrätt 11 med ”YES, Sir I Can Boogie” i en cheesy instrumentalversion!

Näst fråga, lodrätt 12 bjuder på sång av STIG Järrel i ”Solvalla vals”. Jag minns när Stig Järrel var med i radioprogrammet ”På minuten”, vilken fantasi den mannen hade!

Vågrätt 16 ger upphov till en massa ????! Thore Skogman har skrivit låten vi hör men jag vet inte vilken det är av alla hans tusentals melodier, men jag gissar i alla fall att svaret blir: EVIG.

På lodrätt 1 framför FREESTYLE sin dunderhit ”Vill ha dig”. Vad unga de lät!

Inget kryss är komplett utan en trippelfråga(?), för lodrätt 15, vågrätt 5 och lodrätt 2 spelas melodin ”JAG vet ETT LITET hotell” utan sång.

För vågrätt 1 sjunger Agnetha FÄLTSKOG ett alster från sin senaste produktion ”Dance Your Pain Away”.

Vid lodrätt 3 får vi höra lite dramatisk klassisk musik. Jag undrar om det kan vara Stravinski, men det passar inte in. Jag provar med Shazam! Inget resultat. Jag provar med Soundhound istället, det går lite bättre. Inte med kompositören, men med titeln på stycket som sägs vara ”Finlandia” vilket leder mig till Finlands store kompositör Jean SIBELIUS.

På lodrätt 4 får vi ett medley från Grease och det frågas efter den kvinnliga sångerskans förnamn och det är ju OLIVIA Newton-John som sjunger.

En dubbel nu, för vågrätt 6 och vågrätt 14 spelas ”BLINKA lilla STJÄRNA där” och det första och tredje ordet i titeln skall in på respektive adress.

För vågrätt 8 hörs Ted Gärdestads ”SATELLIT” i finsk version. Komplett med intro snott från Toto och allt.

På lodrätt 13 bjuds det på en psalm: ”Bereden VÄG för Herran” i countrytappning, med Steel-guitar och allt! Andra ordet i titeln gäller det.

ANNA Bergendahl sjunger på lodrätt 10. Låten är den som hon vann Melodifestivalen 2010 med ”This is my life”.

Dagens sista fråga är också en dubbelfråga, för vågrätt 9 och lodrätt 7 spelas ”TA AV dig skorna” snyggt på gitarr av Mikael och Ulrik Neumann. Första och andra ordet i titeln gäller.

Det var allt för denna lördag!

Kryssa ballt.

 

Ytterligare en av de vackra portarna längs Skeppsbron i Gamla stan i Stockholm
Ytterligare en av de vackra portarna längs Skeppsbron i Gamla stan i Stockholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *