Melodikrysset v 40 2013

Nu är det lördag igen! Det kommer ju en lördag varje vecka! Vem har bestämt det? Det är väl inget fel egentligen, men det kan vara svårt att hinna med allt man ”skall” göra, det är lite lättare att hinna göra det man VILL göra. Ibland krockar det ordentligt mellan det man förväntas göra och det man själv vill göra, då gäller det att göra det man vill, inte det som förväntas av en. Det kanske inte alltid är så lätt, men det borde vara det!

Jag har ett ganska stort behov av att vara ensam. Det låter ganska asocialt men är nog inte det. Om jag inte får vara ensam då och då blir jag inte rolig att umgås med. Det är asocialt. Människor som umgås, framförallt de som står varandra nära, måste kunna respektera varandra och varandras egenheter och ge utrymme för sina näras behov. Det låter självklart. Ändå dräller det av relationer som går på styltor. Kanske är det bättre att inte ha en relation, än att ha en dålig relation?

Men vart tog Melodikrysset vägen? Det skulle väl handla om Melodikrysset? Jodå! Det kommer.

Tolvgradigt och mulet väder gäller just nu i Stockholm och snart är det jul igen! Nu regnar det också! Härligt!

Det verkar som om Sveriges Radio har problem med sin hemsida, jag kan inte få krysset på webb-platsen att ladda. Får se om jag lyckas komma över en gammal hederlig papperstidning som innehåller rutorna. Melodikrysset vecka 40 skall rutan heta.

Eldemannen går ut hårt idag med en dubbel redan i första frågan. Vi får höra ”La Vie En Rose” framföras av både Edit PIAF (lodrätt 1) och ANDREA Bocelli (lodrätt 9). Skivan är sprillans ny och Edit Piaf död så vitt jag vet, men hon finns tydligen samplad på denna skiva och sjunger en vers tillsammans med Andrea.

På vågrätt 7 spelas ”Nej se det snöar” och det skall få oss att associera till det snöiga ordet FLINGA.

Nästa dubbel ger en svensk, dåligt översatt version av BONNIE TYLERs ”It´s a Heartache” och originalartistens namn skall in på lodrätt 2 och vågrätt 12.

För lodrätt 12 hör vi Peter Lundblads dunderklassiker ”TA mig till havet” i ett stråkarrangemang, det första ordet i titel och refräng gäller det.

Vid lodrätt 13 hör vi tre tenorer, nåja, kanske inte, men tre herrar som sjunger om blondiner. De är Björn Skifs, Måns Zelmerlöv och LOA Falkman.

På vågrätt 10 spelas ”Tulpaner från AMSTERDAM” på musette-dragspel, inte av Roland Cedermark denna gång?

En till dubbel! Lodrätt 8 och vågrätt 5 ger LISA MISKOVSKY eftersom det är hon som sjunger sin egen låt ”Wild Winds”.

Alliansorkestret spelar för lodrätt 3 ”Varför är där ingen IS till punschen?”

Lotta Engberg framför för lodrätt 4 ”FYRA Bugg och en Coca Cola” fast på engelska. Frågan är vilket antal av något som nämns i just originalversionen med svensk text. Mycket fyror i den frågan! Lodrätt FYRA, med FYRA bokstäver.

På lodrätt 10 och lodrätt 11 sjunger Jan Malmsjö en svensk ganska bra översättning (Peter Himmelstrand) av ”MY (lodrätt 11) Way” som ju är fransk från början med engelsk text av Paul ANKA (lodrätt 10). Det blev krångligt det där. Det franska originalet ”Comme d´habitude” är skrivet av de båda fransmännen Claude Francois och Jaques Revaux.

Näst sist idag blir det vågrätt 14 och en låt av ABBA ljuder ur min stereo, vilken vet jag dock inte på rak arm. Kan det vara ”The Eagle”? Gruppnamnet skall in.

Sista frågan idag blir lodrätt 6 och vi får höra ”Åh,vilken KARL” på finska! Rätt ord ur den svenska titeln gäller det dock som tur är!

Lite roddigt idag med en papperstidning bredvid sig och datorn, men det gick ju bra.

Kryssa lagom!

 

I min serie "alla dessa vackra portar längs Skeppsbron" kommer här ett till bidrag
I min serie ”alla dessa vackra portar längs Skeppsbron” kommer här ett till bidrag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *