Melodikrysset v 35 2013

Lördag, lördag, lördag. Eller lögar-dagen som den hette förr, alltså den dagen i veckan då man lögade sig, det vill säga badade eller tvättade sig. Den personliga hygienen var väl inte bättre förr, även lördagen har blivit bättre, den innehåller numera lösandet av Melodikrysset i Sveriges Radio P4.

Vädret i Stockholm idag är växlande, moln och sol om vart annat, men ändå behagligt varmt, 19 grader. Förhoppningsvis håller regnet sig borta. Fast det är väl att hoppas på för mycket.

Melodikrysset sänds idag direkt från Lunds humorfestival med publik på torget i Lund.

Krysset börjar denna sensommarlördag med ett litet svänggäng, för vågrätt 12 spelar gruppen ÖSTEN med resten låten ”Maria”.

Vem sjunger på lodrätt 5? Jo, Patrik ISAKSSON sjunger ”Du var den som jag saknat”.

På vågrätt 9 spelas ett stycke ur musikalen CHESS på harpa av Monica Ramos.

Finland är märkligt överrepresenterat i krysset, även idag, på vågrät 7 kommer ARJA Saijonmaa och sjunger ”Högt över havet”, fast på svenska som tur är!

Härnäst kommer Lennart Palm och spelar Christer Sjögrens förhatliga Melodifestivalbidrag som turligt nog inte kom till Eurovisionsfinalen ”I love EUROPE”. På lodrätt 4 skall rätt ord ur titeln in.

Nästa adress är lodrätt 10 och ”Gamle svarten” i Roland Cedermarks tappning klingar ut över nejden. Frågan är vad för slags djur den handlar om, kan det vara HÄST? Roland tillhör definitivt inte mina favoriter, men denna variant av ”Gamle svarten” är i alla fall originell.

På lodrätt 2 kommer MARKOOLIO och framför sin låt ”Svensk sommar extra allt”. Artistens artistnamn skall alltså in här.

Vågrätt 11 blir TOLV. (Sexton minus fyra (”She´s only sixteen”)). Inte alls krystat!

För vågrätt 1 och lodrätt 1 framför TIMBUKTU (lodrätt 1) TOMAS LEDINs (vågrätt 1) ”Snart tystnar musiken”.

Dubbeln lodrätt 3 och vågrätt 6 innebär ytterligare en krystad fråga med Bellman som gemensam nämnare, det första ordet ur ”SÅ lunka vi så småningom” (lodrätt 3) och vågrätt 6 blir, tror jag, MERA.

På vågrätt 8 sjunger UNO Svenningsson ”Semester”.

Sist idag handlar det om Galenskaparna och After Shave, det första ordet ur ett av deras TV-program skall in på lodrätt 13 jag gissar på ”EN himla många program”.

Just nu börjar det regna så det står härliga till, det bara vräker ner här i den kungliga huvudstaden. Känns bra.

Såhär kan Lund också se ut
Såhär kan Lund också se ut

Kryssa regnigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *