Melodikrysset v 30 2013

Kära nån! Man får vara försiktig med vad man ber om och önskar sig! Just nu är det verkligen sommar här i Stockholm! Igår var det lönefredag och över 20 grader varmt hela natten, vid 2-snåret gick jag och lade mig på söta örat och då var det fortfarande full fart utanför på gatan, folk tjoade och tjimmade och brände sin lön så gott de kunde. Men nu är det väldigt lugnt! Klockan är snart tio och det är lördag och det är dags att lösa Melodikrysset vecka 30 2013!

Det börjar svängigt idag på vågrätt 1 med ett medley av Siw MALMKVISTs många hittar med disco-komp, jag tror jag gillar originalen bättre! Men det är bra ös på detta medley!

För lodrätt 1 frågas efter en TV-serie och dess tema spelas. Jag är helt enkelt usel på TV-serier (och operor och musikaler) så jag har inte den blekaste aning. Den enda TV-serie jag följde slaviskt var Dr House M.D. Med hjälp av Shazam lyckas jag lista ut att det är temat till MATADOR som avses här, enligt många tydligen världens bästa TV-serie, ja inte vet jag, men jag tvivlar.

Dagens första dubbel kommer nu, för vågrätt 12 och vågrätt 10 spelas ”Glöm EJ bort det finns ROSOR” på originalspråket franska och den svenska titelns andra ord (EJ) skall in på vågrätt 12 och titelns sjätte ord (ROSOR) skall in på vågrätt 10.

Vad heter låten undras det på vågrätt 5, svaret är: TURALLERI.

På lodrätt 2 får alla som lyssnar höra LOREEN sjunga sin Eurovision-vinnare ”Euphoria”, eller ”We are going app, app, app” som den nya ajfån-generationen skulle uttrycka det?

För vågrätt 9 spelas ”How much is that doggie in the window?” eller som den heter på svenska ”Vad tar NI för valpen där i fönstret?” Det lilla ordet NI skall in.

Vid lodrätt 8 spelas ”Harry LIME theme” från filmen ”Den tredje mannen” och efternamnet på huvudpersonen i filmen skall in här.

Denna lördagens andra dubbelfråga kommer nu, för lodrät 6 och vågrätt 11 får vi höra den av mig illa sedda Roland Cedermark spela ”Mjölnarens Irene” och frågan är vad flickan heter (IRENE, lodrätt 6) och vad hennes pappa framställer (MJÖL, vågrätt 11).

För vågrätt 7 sjunger Zarah LEANDER ”Matrosen”, orden som skall in är ”DIE LEANDER” med bindestreck emellan. Detta kallades Zarah tydligen för i Tyskland.

På lodrätt 4 kommer det ett läckert och lite jazz-swingigt arrangemang av psalmen ”I DENNA LJUVA sommartid”, arrangerad av Sone Banger.

Vid vågrätt 13 sjunger den duktiga skådespelaren TOR Isedal ”Balladen om Joe Hill”.

Snart är det slut, men först vågrätt 14 och ”Den vita DUVAn” spelas och djursorten skall in.

Sista frågan idag gäller lodrätt 3 och KALLE Moraeus framför sin senaste låt ”Om sommaren”. Vilket passar utmärkt denna supervarma och soliga och sköna sommardag!

Det var allt för idag!

Kryssa lugnt och svettigt!

Stadsparken i Arvika, Jämtland, Sverige
Stadsparken i Arvika, Jämtland, Sverige

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *