Melodikrysset v 28 2013

Melodikrysset tar aldrig semester! Inte jag heller! Är man arbetslös får man ingen semester. I alla fall inte från arbetslösheten. Däremot kan man faktiskt få ”semester” från tvånget att söka jobb varje ”ledig” stund. 20 dagar per år, inga 25 dagar som alla som arbetar ju har rätt till, betalda eller inte. Men det är synd att klaga.

Får man lösa Melodikrysset live på lördagar mellan klockan 10 och 11 så är livet komplett, vad mer kan man önska av livet?

Det börjar känslosamt idag, på vågrätt 10 i krysset med att Björn Skifs och AGNES (Carlsson) sjunger duetten ”When you tell the world you´re mine” som ju skrevs till och framfördes på Kronprinsessan Victorias och numera Prins Daniels bröllop, men det är ju en alldeles utmärkt bra låt ändå. Den kvinnliga sångerskans förnamn skall in.

Klassiskt i krysset nu, för lodrätt 1 spelas den pampiga inledningen till ett stycke av Johann SEBASTIAN Bach, tyvärr vet jag inte vilket stycke det är men jag känner igen Bachs typiska stil.

Lite Abba har aldrig skadat någon. Det blir visan ”SOS” i instrumental version för vågrätt 7.

På lodrätt 2 får vi höra Patrik ISAKSSON framföra sin låt ”Under mitt nakna skinn”.

Lennart Palm spelar ”BEATRICE” av Kalle Moraeus för vågrätt 6.

Vid lodrätt 4 spelar Bengt Hallberg en Bengt Hallberg-komposition som även var signatur till en TV-serie för barn och ungdomar, jag har inte den blekaste aning om vilken men jag kan ju som vanligt gissa och min gissning blir ”Den vita STENEN” och rätt ord ur TV-seriens namn gäller.

På vågrätt 12 får vi höra en gammal goding vid det här laget, Tina TURNERs ”The Best”.  Tina som ju heter Anne-Mae Bullock egentligen har levt ett hårt liv som så många andra stora stjärnor i världen, vare sig det handlar om skådespelare eller musiker. Det verkar vara ett farligt yrke det där, att vara stjärna.

För lodrätt 9 spelas ”Somewhere OVER the rainbow” och det lilla ordet OVER skall ju in där.

På lodrätt 3 kommer Rebecka TÖRNQVIST och sjunger en jazzig låt som svänger som bara den, inte visste jag att hon var en så bra jazz-sångerska. ”One Hour drive” heter låten och detta måste undersökas närmare! Är det hennes senaste produktion? Kanske måste jag köpa en CD-skiva snart.

Vid vågrätt 8 spelas låten ”Killer Queen” med gruppen QUEEN som ju betytt så fantastiskt mycket för popmusiken med sitt alldeles speciella sound och med de mest obskyra låtar och arrangemang.

Dagens enda dubbelfråga är för lodrätt 11 och lodrätt 5 och låten ”Vår bästa tid ÄR NU” spelas i en instrumental version och de två sista orden i titeln skall användas här.

Sista frågan idag handlar om en organisationsform och ett rockband. Denna nya grupp har ett namn som för tankarna till dammiga styrelserum och gamla urkunder, namnet är, för vågrätt 1 STIFTELSEN, låten ”En annan värld”.

Det var det hele. Ta en gammeldansk och njut av det vackra sommarvädret!

Kryssa sommarsoligt!

Modern konst på Strandvägen, Stockholm
Modern konst på Strandvägen, Stockholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *