Melodikrysset v 27 2013

Lite senare än vanligt, men nu är det äntligen dags för Melodikrysset v 27 2013. Denna högsommarlördag skiner solen från en klarblå himmel och det är 18 grader varmt redan på morgonen klockan 8, härliga tider, strålande tider!

Förra veckan lyckades jag lösa krysset helt utan fel igen, som oftast, men förrförra veckan lyckades jag smyga in några små fel i min lösning, de skall vara rättade nu, men jag får lov att be så mycket om ursäkt för det, det ska inte behöva hända.

Denna vecka börjar vi kryssandet med lodrätt 2 och den goda Dolly Parton sjunger en låt från en av sina många filmer, jag är inte säker men jag gissar på att låten är från ”Det bästa lilla horhuset i TEXAS” och det ger i så fall lösningen TEXAS till lodrätt 2.

Nästa lilla fråga är en trippel och ett tema från en TV-serie spelas för vågrätt 1, vågrätt 3 och vågrätt 13, TV-serien är ”MOT ALLA VINDAR” och hela titeln skall in på respektive kryssadress i tur och ordning.

Så kommer en finsk dam och sjunger en finsk version av Siw Malmqvists ”MAMMA är lik sin mamma” och ordet MAMMA skall alltså in här.

Dagens första dubbel följer så och Evert Taubes vackra ”Nocturne” spelas med spansk sång och den svenska inledande textens första och tredje ord skall in på lodrätt 10 (SOV) och lodrätt 11 (MIN) respektive.

För vågrätt 10 spelas SIMON and Garfunkels hit från filmen ”The Graduate” eller som den hette på svenska ”Mandomsprovet”, låten ”Mrs Robinson” blev ju en dunderhit och filmen också om jag minns rätt, en av duomedlemmarnas efternamn skall in på adressen (SIMON).

Nu kommer en knepig liten sak, en av Owe Thörnquists låtar spelas och det blir en krystad fråga om ”den som bestämmer” i det ”rum” texten utspelar sig. Eftersom Owes låtar handlar mycket om skolmiljö och han ju var verksam inom densamma får jag gissa på att det skall bli LÄRARINNA på lodrätt 4 (det skall vara den kvinnliga formen).

Vid lodrätt 5 får vi oss kvinnlig skönsång till livs och det frågas efter förnamnet på kvinnan som sjunger ”Try sleeping with a broken heart” och det måste ju vara ALICIA Keys han menar den gode Eldemannen.

På vågrätt 6 kommer det en gammal ringleksgoding ”Linvävarvisan” och frågan är vad slags växt det handlar om och svaret torde bli LIN.

För vågrätt 8 kommer det en signaturmelodi från ett barnprogram på TV som jag inte kan placera men jag kan ju gissa att det är programmet ”Hajk” som avses för det skulle vara ett program fyllt med tips och knåp och den manlige programledarens efternamn skall i så fall in på vågrätt 8, alltså ALSTERLIND, för det var ju Bengt som höll i ”Hajk”.

Så kommer en av de sångare av ”modernt” snitt jag har svårt för, eller snarare har svårt att se storheten i kanske, denne heter DARIN och sjunger väl bra men utan själ och känsla. DARIN skall alltså in på lodrätt 9.

Näst sista frågan idag blir med adress vågrätt 12 och Stig OLINs ”Jag tror, jag tror på sommaren” spelas och jag tror också att jag tror på sommaren, i alla fall hittills.

Sista frågan idag handlar om en svensk låtskrivar- och producentgigant som skrivit och producerat låtar för flera av de största artisterna i världen, bland andra Christina Aguilera, Pink och Justin Bieber vars sång vi får höra prov på för att illustrera detta. Producentens ”artistnamn” är MAX MARTIN och det skall in på vågrätt 7 alltså.

Det var allt för denna lördag. Det var ju inte så svårt!

Kryssa somrigt.

Kanoter upplagda på land inför vintern, Djurgården, Stockholm
Kanoter upplagda på land inför vintern, Djurgården, Stockholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *