Melodikrysset v 12 2013

Vafalls! Inget live-lösande av Melodikrysset denna vecka? Skandal!

Jag råkar vara upptagen denna lördag 23/3 klockan 10 till 11, men det finns ju möjlighet att lyssna på krysset på nätet! Och där sitter jag nu, på nätet och lyssnar på och löser Melodikrysset vecka 12 2013.

Det funkar ju nästan lika bra som live, fast live är roligare.

Lördag den 23/3 har det också varit Earth Hour mellan klockan 2030 och 2130, massor av manifestationer har ägt rum runt om i världen, även i Stockholm. Ni har väl varit med? Och släckt ljuset? Själv har jag varit med på ett arrangemang med musik och annat i Finska kyrkan, min kör Näktergalningarna var där tillsammans med kören Con Brio och sjöng så det stod härliga till!

Nu till krysset, det tolfte detta år 2013.

Den första frågan rör vågrätt 6 och Tommy NILSSONs ”Öppna din dörr”, en fin liten ballad som Tommy nog tjänat en del pengar på genom STIM, men kanske inte lika mycket som han tjänade på att vara med på den mycket omtalade reklamkuppen som gick ut på att han ”bytt namn” till Tommy Black, det hela visade sig dock vara en reklamkampanj för en ny choklad som hette något med black. Var inte Tommys färger blå förut, eller var det någon annans? ”Dina färger var blå” sjöng han ju om jag inte minns fel, i någon reklam för lättöl! Eller var det lättfil? Lätt var det i alla fall, lättförtjänta pengar och minst sagt lättviktigt rent konstnärligt.

Redan på fråga två blir det en trippelfråga, för lodrätt 2, vågrätt 12 och  lodrätt 4 spelas ”KALLE PÅ SPÅNGEN” utan sång och hela titeln skall in på respektive adress i den ordning orden kommer: KALLE (lodrätt 2), PÅ (vågrätt 12), Spången (lodrätt 4).

För vågrätt 7 spelas temat ur ”Sagan om RINGEN”. Världens längsta film om ingenting.

För vågrätt 10 sjunger ELTON JOHN sin senaste låt. En sömnig historia som fått namnet ”Sad”, mycket passande!

För lodrätt 11 spelar Roland Cedermark en konstig version av ”TVÅ solröda segel” och första ordet i den svenska titeln skall in.

För lodrätt 1 sjunger David LINDGREN sin senaste låt ”Skyline” som han ju tävlade med i Melodifestivalen i år.

För vågrätt 1 spelas en dragspelslåt som skall ge ordet LEKSTUGAN men fråga inte mig varför! Jag är starkt benägen att hålla med den gamle Sten Broman, han som hatade dragspel, detta är den tredje dragspelslåten idag och den stinker!

För lodrätt 3 spelas ”Mambo number five” med Lou Bega och frågan är vilket land han kommer ifrån och svaret är TYSKLAND.

För vågrätt 8 spelas en filmmelodi med grekisk text som skall få oss att associera till GREKLAND.

För vågrätt 5 spelas titellåten till filmen ”En officer och gentleman”:”UP Where we belong”.

För vågrätt 13 spelar gruppen TRIO med Bumba sin dunderhit ”Man skall leva för varandra”. Hur gör man om man inte har ”någon” att leva för?

Sist idag, för lodrätt 9 sjunger YOHIO sin låt ”Heartbreak Hotel” från Melodifestivalen i år. Trots namnstölden en tråkig låt.

Lite lustiga inslag idag, främst tre låtar med det förhatliga instrumentet dragspel.

Men det gick ju att lösa krysset ändå, även om det inte kunde ske live just denna gången, men nästa kryss kommer att lösas live, på självaste påskafton.

Kryssa på(sk)!

Evert Taubes terrass på Riddarholmen i Stockholm
Evert Taubes terrass på Riddarholmen i Stockholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *