Melodikrysset v 11 2013

Men kära nån! Nu är det ju lördag igen och dags att lösa Melodikrysset v 11 2013! Tiden går så fort nu för tiden!

Våren lyser med sin frånvaro här i Stockholm, även om solen lyser med sin närvaro är temperaturen alltför låg för att man skall kunna njuta av det soliga vädret. Hoppas att det löser sig till påsk, att våren kommit då.

Det börjar opera-aktigt idag på lodrätt 5 där Malena ERNMAN sjunger sitt bidrag från Mello ”La Voix” från 2009. Inte gillar jag opera men jag måste tillstå att hon har en skön pipa!

För vågrätt 9 spelas låten ”Åh Gamla STAN” på dragspel och bas, en gitarr hörs också slå takten som brukligt är på dessa dragspelsstycken.

På lodrätt 9 får vi höra Nat King Cole sjunga sin sköna hit ”Those Lazy Hazy Crazy Days Of Summer” och det tredje ordet ur svenska titeln ”Gröna, granna, SKÖNA, sanna sommar” skall in på adressen. Åh vad jag hatar dessa krystade frågor, som ”det fjärde ordet ur den turkiska titeln baklänges bildar ett ord som skall föra tankarna till något ätbart som kan återfinnas på bordet vid en speciell årshögtid” och svaret skall vara rödkål!

Vid adressen vågrätt 11 skall det fjärde ordet i titel och refräng till låten skrivas in, låten heter ”Jag är ute NÄR gumman min är inne” och texten går likadant.

För vågrätt 13 sjunger MARY N’diaye ”Gosa, gosa, gosa” den sämsta låten på årets Mello! Någon hade räknat ut att ordet ”gosa” upprepades 106 gånger eller nåt, hursomhelst är det alldeles för många gånger! Kort sagt ett jävla gosande! Och nu är det ordet förstört för all framtid!

Lodrätt 2 bjuder på ett TV-serie-tema, närmare bestämt från TV-serien ”Skärgårdsdoktorn” och frågan är var, i vilken miljö den utspelar sig och svaret torde bli SKÄRGÅRDEN!

GWEN Stefani sjunger ”Wind it up” för vågrätt 12.

En dubbelfråga nu: för vågrätt 7 och lodrätt 8 kommer en hopklippt illustration med ljudspår från en film, filmen är ”Casablanca” den gamla klassikern med INGRID Bergman och Humphrey Bogart i huvudrollerna. Frågan kretsar dock kring den kvinnliga huvudrollen, dels skådespelerskans förnamn (INGRID, vågrätt 7) och hennes rollfigurs förnamn (ILSA Lund, lodrätt 8) Rick Blair hette Humphrey Bogarts karaktär.

Vågrätt 10 illustreras instrumentalt, låten heter (i sin vanligaste version) ”ADRESS Rosenhill” och första ordet skall in.

En till dubbelfråga, för lodrätt 1 och lodrätt 4 sjunger och spelar KATRINA AND the Waves ”Sun Street” och de två första orden i gruppnamnet skall in (KATRINA, lodrätt 1, AND, lodrätt 4).

Panflöjt är inget vackert instrument, varken att se på eller lyssna till, på vågrätt 6 kommer panflöjtens drottning Dana Dragomir och spelar ett stycke som skall associera till ordet TRÄDGÅRDEN, varför vet jag inte.

Näst sist idag kommer Jan Johansen och sjunger sin hit ”Se på MIG” på engelska och frågan för lodrätt 3 är vilket det tredje ordet i den svenska titeln är.

Sista frågan denna kungliga-begravnings-lördag är för vågrätt 1: Vad heter musikalen som stycket är hämtat ur? Svaret är: ”KISS ME KATE”, tur att det finns bokstäver runtomkring att luta sig mot! Musikaler är inget för mig.

Det var det hele! Det var allt! Tack för allt!

Kryssa vårlikt!

Sågudden i Arvika, Värmland
Sågudden i Arvika, Värmland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *