Melodikrysset v 10 2013

Vaddå? Är det verkligen sant? Är det verkligen redan lördag? Är det verkligen redan dags att lösa ett nytt friskt Melodikryss?

Ja!

Det är sant!

Hurra!

Lite minusgrader är det fortfarande lite då och då här i den kungliga huvudstaden men dagarna blir alltmer ljusa och varma och den snö som fanns finns snart inte mer, sörjd av ingen.

Det blir norskt idag som första inslag, ALEXANDER (vågrätt 11) RYBAK (lodrätt 1) framför sin gamla schlager ”Fairytale”, komplett med fela och allt.

För lodrätt 11 spelas en så kallad evergreen av Ingemar Nordströms orkester, som också lär vara en filmschlager, det andra ordet ur titeln skall skrivas in men jag vet inte något alls! Kan det vara ”Mon AMI” dom letar efter?

På vågrätt 12 kommer en melodi som nog varenda svensk över sex månaders ålder känner igen, nämligen: ”VINTERN rasat ut” eller som den egentligen heter ”Längtan till landet” (hur många kände till den riktiga titeln, räck upp en hand!).

Så kommer lodrätt 2 och Kurt Olsson och DAMORKESTERN framför ett av sina eviga pekoral (heter det pekoral även om det är ett pekoral med flit?) ”Kärlek, nål och tråd”.

Vid vågrätt 1 får vi höra RADIOAPAN sjunga om ”Bokstaven å” i bästa ”fem-myror-är-fler-än-fyra-elefanter-stil”.

På lodrätt 5 kommer det en svensk visa som jag inte känner igen. Jag tror att ordet som söks (det första i titeln) är NU.

För vågrätt 6 kommer det en tjeckisk version av en svensk låt med en svengelsk titel: ”Bang, en Boomerang” och ordet som söks är det svenska ordet BUMERANG. Ett av Ulveas/Anderssons många alster.

”Det gör ont” konstaterar Lena Philipson, fast på engelska och frågan är vad hon i sången uppenbarligen gör: LIDER (lodrätt 10).

Lodrätt 7 innehåller Ted ÅSTRÖM som sjunger ”Olyckan” som är både en låt och en karaktär gestaltad av den duktige skådespelaren Ted Åström, först skådad i barnprogrammet Trazan och Banarne.

På lodrätt 4 spelas temat från ”Fawlty Towers” eller som den heter på svenska ”PANG i bygget” denna fantastiska serie av John Cleese och hans dåvarande hustru Connie Booth (hon spelar också servitrisen på hotellet).

Håkan HELLSTRÖMs nyaste låt ”Saknade till havs” spelas för vågrätt 9.

På lodrätt 3 får vi höra OPRAH Winfrey läsa en skum text till musik.

Sista frågan idag är för vågrätt 8 och svaret är: SKOR från låten ”Blue Suede Shoes” ursprungligen inspelad av Carl Perkins och senare av en hel del andra artister, minst sagt.

Slut! Tack för idag, slut för idag!

Mera kryss nästa vecka!

Kryssa varandra! (eller var det kyssa varandra jag egentligen menade?)

Möt våren i Paris?(Bilden lånad, tyvärr)
Möt våren i Paris?(Bilden lånad, tyvärr)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *