Melodikrysset v 9 2013

Nu är det eller har varit sportlov i hela Sverige och imorgon går Vasaloppet av stapeln helt enligt traditionen, den första söndagen i mars månad. I fredags var det lönefredag/lönehelg trots att det var den 1 mars. Så kan det gå om man har en så kort månad som februari. Om man är timanställd så är februari ingen höjdarmånad. Om alla månader vore 28 dagar långa skulle alla dagar i månaden ha samma datum på samma veckodag som alla andra månader (om till exempel den 2 februari skulle vara en måndag, skulle alla andra månaders 2:a vara en måndag också). Bara lite onödiga tankar helt i onödan, men ganska kul.

Melodikrysset vecka 9 2013 skall det nu handla om. Det är inte varje dag man får chansen att lösa Melodikrysset, bara på lördagar, tyvärr. Jag känner att jag skulle kunna lösa ett Melodikryss varje dag.

Krysset skall vara svårare än vanligt denna vecka påstår Eldeman, vi får väl se, bring it on!

Det börjar danskt idag med frågan på vågrätt 8, vem är det som sjunger, svaret är ju Kim LARSEN, tänk att han lever än! Jag minns hans hit ”Vad gör vi nu, lille du” som om det var väldigt längesen och jag fick intrycket då att han redan då var väldigt gammal, hur skall det då vara idag? Han kanske har hittat ungdomens källa?

På lodrätt 3 spelas en instrumental variant av LEONARD Bernsteins ”Maria” ur West Side Story. Kompositörens förnamn skall in.

Vilket dansband är det som spelar ”Deja Vu” är frågan för vågrätt 1: THORLEIFS.

Ett klassiskt tyskt salongsstycke av Franz Schubert spelas på lodrätt 1, stycket heter: ”TRÄUMEREI” på tyska och det är det ordet som efterfrågas.

Dubbelfråga nu, vågrätt 11 och lodrätt 6: en speciell sångerska: ENYA (lodrätt 6) och hennes hemland: IRLAND (vågrätt 11).

En till dubbelfråga: lodrätt 4 och lodrätt 13 med två olika låtar. Ett flicknamn sökes och det är FIA (lodrätt 4) från ”Känner du FIA Jansson”, och för vågrätt 13 söks det fjärde ordet i den inledande textraden till visan som spelas av Jan Johansson: UT (”Jag gick mig UT en afton”).

För vågrätt 14 spelas ett stycke ur operan RIGOLETTO: ”La Donna e Mobile” som sjungs av Jussi Björling.

Åke CATO har varit med och skrivit texten till Lill Lindfors ”Musik skall byggas utav glädje” som framförs rakt upp och ner i original för lodrätt 10.

Lennart Palm kommer med sin orgel och spelar en svensk låt för vågrätt 5 och rätt ord ur refrängen gäller det. Låten heter: ”Här kommer alla KÄNSLORNA på en och samma gång” och är skriven av Per Gessle.

För vågrätt 7 frågas efter första ordet ur originaltiteln på musikalen ”ME and My Girl” ur vilken ”Lambeth Walk” är hämtad.

På lodrätt 2 kommer ORSA spelmän och spelar.

SANNA Nielsen sjunger ”I´m In Love” och hennes förnamn skall in på lodrätt 9.

Sist idag ett stycke ur en film som innehåller ”ett antal” i titeln, på lodrätt 12 skall det stå NIO, jag vet dock inte riktigt varför.

Ja, det var aningen svårare än vanligt, men inte alls så svårt ändå! Mera!

Mera kryss nästa lördag! Kryssa lagom!

Lite färger kan man behöva såhär års, bilden lånad
Lite färger kan man behöva såhär års, bilden lånad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *