Melodikrysset v 3 2013

Återigen är det lördag. Återigen blir det ett Melodikryss att lösa. Återigen blir det långfrukost i bästa fåtöljen med bästa is-latten i näven och bästa Sveriges Radio P4 i stereon på lagom hög volym.

Vad som inte är som vanligt är vädret här i Stockholm idag! Det är kallt, extremt kallt för vår del av landet! Det är minus 12 grader Celsius på min utetermometer, på andra ställen i Stockholmsområdet är det så kallt som minus 18 grader Celsius! Det är definitivt köldrekord för den här vintern! En slö-lyssning på ”Ring så spelar vi” avslöjar att det är kallt i hela Sverige denna lördag den 19 januari 2013. Det blir nog mest inomhusaktiviteter idag!

Välkomna till Melodikrysset v 3 2013!

Nu rullar vi omkring bland alla rutor och frågor! Rutiga frågor.

Första stoppet denna lördag är vid lodrätt 1 där vi får höra en duett med Jacques Werup och Lill LINDFORS ”Gör mig lite levande igen”, sångerskans efternamn skall skrivas in.

Nästa hållplats är vid vågrätt 7 och det spelas flamenco-gitarr och dans-stilen skall in: FLAMENCO.

Tredje anhalten är lodrätt 4 och vi får höra Beatles gamla låt ”Maxwells Silver Hammer” som faktiskt handlar om en mördare, en av Beatlarnas förnamn passar in här: RINGO.

Fjärde destinationen idag är vågrätt 6, en svensk filmschlager spelas och jag har noll koll, men jag gissar att ordet som söks är: NÅGONTING.

Femte målet är vågrätt 1 och lodrätt 2 och det är ett alster från ”Så mycket bättre”, den senaste säsongen, Olle LJUNGSTRÖM (vågrätt 1) tolkar Magnus UGGLAs (lodrätt 2) ”Johnny Rocker”, klart bättre än Ugglas originalversion!

Sjätte platsen att visitera idag är lodrätt 11 vågrätt 12 och lodrätt 5: ”ALL OF ME” hela titeln skall in på respektive ställe i tur och ordning!

Sjunde skrivstället är lodrätt 3 och GUNVER Bergkvist sjunger om en liten bebis som bara gillar Rock och Booggie Wooggie: ”Babysitting Boggie”.

Åttonde stationen denna lördag är vågrätt 14 och vi hamnar i Danmark där Kim LARSEN sjunger titt som tätt, och har gjort så i en himla många år nu.

Nionde lägret vi skall till är lodrätt 12 ”Vi bygger OSS en båt” spelas och det tredje ordet ur refrängen är the shit (är det som gäller, på svenska).

Tionde besöket sker på vågrätt 10 och lodrätt 8 och The REAL GROUP sjunger på sitt karaktäristiska a capella-vis.

Elfte stoppet är lodrätt 13 och ”Putting ON the Ritz” hörs ur min radio. Rätt ord ur titeln gäller.

Tolfte delmålet är vågrätt 13 och ORUP sjunger, dock inte ”Stockholm har blivit kallt” vilket skulle ha varit ytterst passande just idag när det är minus 18 grader Celsius här i huvudstaden!

Trettonde och sista anhalten är vågrätt 9 och ”ÄR du kär i mig ännu Klas-Göran?” spelas i en brutalt dålig version utan sång, inte för att den vanliga varianten med Lill-Babs är särskilt bra heller, men ändå.

Krysset i krysset satt i krysset!

Kryssa långsamt till nästa vecka! Se upp för halkan och kylan! Snart är det vår!

Båttrailer i gröngräset i Arvika
Båttrailer i gröngräset i Arvika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *