Melodikrysset v 2 2013

Redan dags för det andra krysset detta år 2013! Tiden går obevekligen, men vad är tid egentligen? Den som kan svara på det är värd nobelpriset!

Det första detta år gick ju bra, bara en miss! Denna gången skall jag inte missa ett enda svar!

Vädret i denna Sveriges huvudstad Stockholm är kallare än förra lördagen och inte alls soligt, än. Meteorologerna spår och gissar men verkligheten tränger sig på och låter sig inte gissas! Förhoppningsvis kommer det lite solsken senare idag eller allra senast på söndag, vi behöver lite ljus nu!

Så Melodikrysset vecka 2 2013 here we go:

Den första adressen idag är vågrätt 9 och det är ju CORNELIS Vreeswijk som har skrivit den svenska texten till ”Balladen om herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind” och som lanserade den här i Sverige.

Nästa adress idag blir lodrätt 10 och vi får höra ”När vindarna viskar mitt NAMN” i nån slags karaoke-version (med sångspåret borttaget) och det sista ordet i titeln och refrängen skall in på lodrätt 10.

På vågrätt 12 kommer det lite opera, inte min favoritmusik,men jag råkar veta att ”Toreador” kommer ur operan ”CARMEN” som skall in på vågrätt 12. Nu räcker det med opera för idag!

Nästa fråga rör filmvärlden och det frågas efter en filmregissör som förknippas med musiken och jag kan bara komma på Alfred HITCHCOCK så jag tycker det blir bra på lodrätt 1.

För vågrätt 1 och vågrätt 6 och lodrätt 2 kommer mera filmmusik ”Att angöra en brygga” och filmens upphovsmäns förnamn skall in på vågrätt 1 (HASSE) och vågrätt 6 (TAGE) och det man gör till viss del i filmen, SEGLAR (lodrätt 2).

För lodrätt 7 spelas Finlands enda Eurovision-vinnare någonsin ”Hard Rock Halleluja” med den finska gruppen Lordi och frågan är vilket land de kommer ifrån: FINLAND.

På vågrätt 7 spelas ”Vi äro musikanter alltifrån Skaraborg” och svaret på frågan vad det är för ett musikinstrument som nämns i texten är FLÖJT (bland andra).

Norrmännen kan inte sjunga och spela vilket bevisas av de som framför Owe Thörnqvists ”Varm Korv Boogie” på norska för lodrätt 4 ”Varm Pölse Boogie” och det man vanligtvis får till korven skall in på lodrätt 4: BRÖD.

På lodrätt 5 är frågan vad melodin heter och det är ju BUTTERFLY.

Frågan på vågrätt 4 är vem som sjöng i bandet som gjorde ”I Don´t Like Mondays” och det var ju BOB Geldof som sjöng i bandet Boomtown Rats.

För lodrätt 11 kommer STEN och Stanley och sjunger ”I washed my hands in muddy water” och ett av namnen i gruppnamnet skall in på adressen: STEN.

För vågrätt 8 och lodrätt 3 spelas ”Vill ni SE EN stjärna” som egentligen sägs handla om Greta Garbo men framfördes av Zarah Leander, ord nummer tre i refrängen skall in på vågrätt 8 (SE) och ord nummer fyra skall in på lodrätt 3 (EN).

Sista frågan idag är för vågrätt 13 vad sångaren heter som framför ”In the Club” och det är ju tyvärr DANNY.

Slutkryssat!

Gardera med kryss! Som Putte Kock brukade säga.

Twister på Gröna Lund i Stockholm, observera kvinnan i slöja med armarna i luften
Twister på Gröna Lund i Stockholm, observera kvinnan i slöja med armarna i luften

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *