Melodikrysset v 1 2013

Snart är det dags för det nya årets allra första Melodikryss, vecka 1 2013, det känns minst sagt ovant att skriva 2013 istället för 2012! Tänk ett helt år som har ”oturs-numret” 13 som beteckning! Var är alla nummerologer och andra flummare som tjatade så om mystiken kring 12-12-12 och 11-11-11? Domedagsprofeterna lyser än så länge med sin frånvaro, men de dyker helt säkert upp! Vad händer den 11/12-13? Eller 131211? Eller 130113, eller 130213? Siffror är kul, men vad betyder de? Ja, vad ska man tro? Man får tro vad man vill!

Denna lördag ser ut att bli ytterligare en mesig, grå vinterdag med en temperatur omkring +-0 och mulet.

Snart är det väl dags för vår, eller vad tycker ni?

Den första frågan idag i Melodikrysset v 1 2013 rör lodrätt 2 och svaret skall vara ”RULLA IN EN boll”, Gösta Linderholms glada melodi från 70-80-talet, det är nämligen den Lennart Palm spelar på sitt oefterhärmliga sätt.

Den andra frågan idag rör vågrätt 12 och  lodrätt 3 och blir WRETHAMMAR och LI (efter Miss Li) respektive, Sylvia Wrethammar framför nämligen Miss Lis ”Oh Boy” från ”Så mycket bättre”.

Den tredje frågan idag lyder: vad är det för djur som omnämns i visan? Svaret för lodrätt 14 är APA.

Den fjärde frågan är för lodrätt 10 och vågrätt 1 och det frågas efter artisten PETRA MARKLUND eller September som framför sin låt på svenska ”Händerna mot himlen”.

Den femte frågan är för vågrätt 11 och vågrätt 5, de två första orden ur refrängen och titeln ur ”WE ARE all the winners” skall in här. Låten framförs i en hemsk instrumental version, inte för att originalet är så bra, men detta är sju resor värre!

Den sjätte frågan är för vågrätt 7: Vad heter sångaren och trubaduren? Svaret är FRED Åkerström som sjunger ”Jag ger dig min morgon”.

Den sjunde frågan för lodrätt 4 är vem som sjunger: DARIN.

Den åttonde frågan är för lodrätt 12 och lodrätt 13 och jag har ingen som helst aning alls! En gammal schlager med Anna-Lisa Eriksson, jag gissar att det blir VI och HAR respektive.

Fråga nio för lodrätt 9 är vad Povel Ramel-låten ”Titta vi flyger” hette i en tidigare version och det var ju ”Titta det SNÖAR”.

Fråga tio för vågrätt 8 är vem som sjunger ”Adjö mitt Stockholm” och svaret är Patrik ISAKSSON.

Fråga elva för vågrätt 6 är vem som lanserade låten ”Bättre och bättre dag för dag” och svaret är Ernst ROLF som om jag känner honom rätt nog var ganska ironisk när han sjöng den.

Fråga tolv för lodrätt 1 är vem som sjunger och det är MARTIN Stenmarck.

Det var sista frågan idag och årets allra första kryss är avklarat, i alla fall i stort sett.

Nästa vecka kommer det antagligen ett nytt kryss, jag kommer att vara där och lösa det som vanligt, jag lovar!

Kryssa mera!

Våren 2011 körsbärsblommor i Kungsträdgården i Stockholm
Våren 2011 körsbärsblommor i Kungsträdgården i Stockholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *