Melodikrysset v 47 2012

Tänka sig, det är lördag igen! Det var väl otippat!? Men ingen är gladare än jag! Melodikrysset är åter ett färskt och outforskat rutnät med tomma rutor som måste fyllas! Inget kan vara roligare än att fylla dessa rutor med innehåll!

Denna helg är det sista chansen att se den roliga cirkusteaterföreställningen Drömhuset i Skarpnäcks Kulurhus, den spelas lördag den 24/11 klockan 1600 och söndag den 25/11 klockan 1600. Därefter kommer den aldrig mer att spelas, så missa inte denna chans!

Men nu är det dags! Äntligen, efter en hel veckas otåligt väntande, nu är det dags att lösa Melodikrysset v 47 2012!

Det börjar med en dubbelfråga idag för lodrätt 5 och vågrätt 6 ”When I kissed the teacher” framförs av ABBA (vågrätt 6) och frågan är vem som spelade läraren i videon till den. Har inte en susning! Men Google vet, och Youtube, det var ju MAGNUS (lodrätt 5) Härenstam!

För vågrätt 10 får vi höra ”ouvertyren” till ”Klas Klättermus” och det frågas efter en djursort: MUS.

Lodrätt 4 bjuder på Tomas Ledins ”Sommaren är kort” i en instrumental version och det frågas efter en specifik beklädnad, min gissning är SANDALER i plast!

RAY (vågrätt 13) CHARLES (vågrätt 1) sjunger ”I Can´t Stop Loving You” och det undras vem som sjunger.

CHARLES (vågrätt 1 igen!)  CHAPLIN (lodrätt 1) skrev melodin ”Smile” till en av sina filmer.

För vågrätt 14 och vågrätt 7 sjunger SONJA ALDEN sin ”I Din himmel” från Melodifestivalen 2012.

LIN handlar det om på lodrätt 3 i en ringleksvisa från min barndoms dunkla minnen.

Vid vågrätt 11 och lodrätt 2 får vi höra LENA ANDERSSON sjunga sin dunderhit från 70-talet med text av Stickan Andersson ”Är det konstigt att man längtar bort nån gång?” Vilka minnen! Nej! Det är inte konstigt att man längtar bort nån gång!

Adressen vågrätt 12 bjuder på dagens mest krystade fråga! ”Don´t Cry For Me Argentina” spelas och man undrar vad som inte behövs om man ”lyder” texten! Snacka om krystad fråga! Och svaret skall vara NÄSDUKEN!

Lodrätt 9 blir SAUNA därför att Arja Saijonmaa sjunger och hon älskar tydligen, som en sann finne att bada bastu eller SAUNA som dom säger ”over there”. Lite mindre krystat än vågrätt 12, men bara lite!

För vågrätt 9 spelar Nils Dacke en hiskelig instrumental version av ”SKA vi plocka körsbär i min trädgård?” och titelns första ord skall in här!

På den sista adressen för denna lördag (vågrätt 8) spelas musik ur en av Stig LARSSON-filmerna om Lisbeth Salander tror jag. Larsson passar i alla fall in utan problem, det är bara a:et som fattas i mitt rutnät i alla fall!

Det var allt för denna gången! Mera kryss blir det nästa vecka hoppas och tror jag!

En väl inslagen MUSse Pigg från Lasse Åbergs MUSeum
En väl inslagen MUSse Pigg från Lasse Åbergs MUSeum i Bålsta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *