Så ska det låta program 9 VT 2012

Del 9 av 12 har det blivit dags för denna kväll. De tävlande är Stephen Simmonds och Pauline i Marikas lag mot Molly Sandén och Danny Sacuedo i Angelicas. Pianister som vanligt: Angelica Alm och Marika Willstedt.

Marika har verkligen två superröster vid sin sida denna gången, Stephen Simmonds röst tillhör de bästa i Sverige och Paulines röst är också fantastisk, stackars Marika ser lite blek ut mellan dessa båda brunbrända toppartister, Björn Ranelid kanske hade smält in bättre?

Pauline sjunger sin fina ”Give me a call” och den är nästan bättre ”live” än på skiva. Stephen klämmer strax därpå i med ”Just you and I” (eller vad den nu heter?) och det svänger! Jag är frestad att säga att han har rytmen i blodet men det får man ju inte säga nuförtiden, han är ju fruktansvärt musikalisk i alla fall. ”Light my fire” tack för den! Vilken trio!

Det andra laget har inte en chans denna afton, trots Mollys sköna balladröst. Men så sjunger Danny ”My funny Valentine” och ett tag låter det väldigt bra, men hans röst pallar inte riktigt denna dänga, men det är ett bra försök. Molly ger sig på ”Move like Jagger” och orkestern svänger ett gäng, men Mollys röst är lite off, tyvärr. Men Molly ger inte upp så lätt, hon får ta i i en riktig ballad och nu kommer hennes röst till sin rätt!

Tänk om ”These boots are made for walking” hade varit lite mera seriöst behandlad av Marikas lag, vilken duett det hade varit, nästan som Ardis och Jerry Williams version av ”Jackson” som är fabulös enligt mig. ”Under ytan”, Uno Svenningssons fina sång blir lite hafsig den också, tänk om de hade haft chansen att öva lite på den, vad bra det hade kunnat bli!

”Lady Marmelade”-jam blir det också och det blir riktigt bra. Molly verkar inte ha hört den förut, men hon sjunger förbaskat bra ändå.

Slutnumret från Marikas lag blir en skitbra variant av Lionel Ritchies ”All night long”, Stephen låter bättre än Lionel och man önskar bara att programmet skulle fortsätta hela kvällen!

Ett av de bättre programmen i serien har just slutat och jag är lycklig inombords. Sann musikalitet och musicerande med känsla och talang, finns det något bättre? Jag tror inte det!

Körsbärsblommor i Kungsträdgården i Stockholm
Körsbärsblommor i Kungsträdgården i Stockholm

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *