Melodikrysset v 11 2012

Ojojoj! Mitt självförtroende har fått sig en rejäl törn! Trots att melodikrysset denna gång innehöll två countrylåtar (kors i taket!) lyckades jag inte lösa det! Bara att plocka fram repet ur garderoben….

Det jag misslyckades med var nån slags vals (B*R*AVALS), jag fattar inte bara. Klassisk musik är inte min starka sida, ändå brukar jag känna igen de stycken de spelar i melodikrysset, men inte denna gång! Jim Reeves och Lee Ann Womack var desto lättare att knäcka, liksom den svenska gruppen Reeperbahn, men den skrev jag in innan frågan ställdes redan, inte så många bandnamn som slutar med ”ahn”!

Amelia hade jag också lite problem med, jag kände helt enkelt inte igen låten utan text, men det gav sig senare med hjälp av de andra bokstäver som kom till runtomkring.

”Min älskling du är som en ros” framfördes av en Spotnik-inspirerad grupp och den var ju lätt att känna igen, har nog spelat den på blockflöjt i skolan tusen gånger, på lektionerna och olika festliga tillfällen.

”Aldrig skall jag sluta älska dig” från filmen ”Livet är som en schlager” sjungs ju av Helena Bergström i filmen och på soundtracket, hon sjunger väl inte så bra, tänk om Sarah Dawn Finer till exempel skulle sjunga den, vilken skillnad det skulle bli! Låten är ju oerhört fin och känslosam.

Östen med restens ”Grilla, grilla, grilla” borde gå som soundtrack till de svenska sommarkvällarnas många grillfester och gör det säkert också på sina ställen, dock aldrig på nån av de grilltillställningar jag varit på, det får bli ändring på det till denna sommar!

Det känns oerhört knäckande att inte ha klarat denna veckas melodikryss, jag har aldrig råkat ut för det tidigare, till och med dom kryss jag missat har jag löst med hjälp av Sveriges radios hemsida eller Android-appen, dock har jag missat några helt och hållet på grund av tidsbrist, men alla jag försökt mig på att lösa har jag löst utan problem.

Nåja, det är väl inte hela världen, det bara känns så, men det brukar gå över, jag får spela lite gitarr och sjunga nån fin låt så kanske det blir bättre.

Skansen, Stockholm
Skansen, Stockholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *