Lunch på Hamburger Börs

Vill du ha en riktigt bra lunch? Prova den på Hamburger Börs, Jakobsgatan 6 precis vid Jakobs Kyrka. De har en förvånansvärt hög klass på sina luncher, visserligen kostar lunchen 107:- men maten är varierad och oftast av mycket hög kvalitet. Salladsbordet innehåller ibland överraskningar från något tidigare arrangemang eller konferens, men oftast tre, fyra olika sallader eller röror, med ett gott, hembakat bröd till, lättöl, kaffe, sallad och smör ingår i de 107 kronorna. En bra och ”modern” extrafiness är att de har tillbehör med lägre GI än de vanliga om man vill ha det.

Miljön är väl inte det bästa med detta lunch-ställe men den är okej, man kan välja att sitta med utsikt mot Jakobsgatan eller i det som är deras bar på kvällarna. Den delen av serveringen med utsikt mot gatan är vestibulen/foajen/garderoben kvällstid. Servicen är alltid korrekt och bra vare sig man ger dricks eller inte.

Kort sagt, kan verkligen rekommenderas, liksom deras mat kvällstid. Man kan nog inte gå dit för att ”bara” äta på kvällstid utan man ”köper” ett paket med show och mat eller enbart show, enbart mat går inte att välja, vilket är lite synd, det är inte alltid som man vill se en show bara för att få sig lite god mat.

Staty utanför Stadshuset, Stockholm
Staty utanför Stadshuset, Stockholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *