Så ska det låta program 8 VT 2012

Del 8 av 12 av denna musikaliska serie är det dags för. I kväll tävlar Lili och Susie Päivärinta mot Kim Kärnfalk och Nina Inhammar Allard. Pianister: Angelica Alm och Marika Willstedt. Bara tjejer ikväll alltså, förutom Peter och orkestern, eller ja.

”Knock on wood” börjar Nina med att sjunga, det märks att hon är lite ringrostig men låten är ju så bra så det gör inget. Lili & Sussie klämmer i med sin gamla ”Okey, okey”, deras röster är inte heller vad de varit, såklart, inte ens min är det. Sussie är den som alltid haft mest djup och tryck i rösten och så är det än. Nina & Kim lallar på sin ”Lyssna till ditt hjärta” en habil schlagerpoplåt från den tiden. Kim sjunger en jättefin ”Ännu doftar kärlek” och gåshuden är nära, men den håller sig på behörigt avstånd.

Rock-låten ”Highway to hell” sjunger Sussie med rejält tryck och bandet rockar på, snyggt. Donna Summers gamla discodänga ”Hot stuff” avverkas med feeling och riktigt discokomp från bandet.

När jag var yngre gillade jag inte Lili & Sussie offentligt, bara i smyg. Jag gillade ”den snälla” Lili mest och var nog lite rädd för Sussie, idag är det nog snarare tvärtom, faktiskt. Fast Fortfarande gillar jag dom bara i smyg.

Nina & Kim börjar sjunga på ”Oh, mama” och Lili & Sussie joinar in men känslan infinner sig inte riktigt. Lili & Sussie sjöng mera maniskt på det gamla 80-talet, mera desperat, mera rakt på. Dansen i videon till ”Oh, mama” minns jag som väldigt energisk, minst sagt.

Lili klämmer i med en väldigt vacker sång som jag tyvärr inte vet vad den heter. Sen följer en ganska blek variant av ”What´s the colour of love?”

”Baby love” i en nästan lite funkig version sjungs av Nina och det låter som om hon har värmt upp nu, rösten är imponerande stark.

Dra på trissor, en Shania Twain-låt har smugit sig in programmet, det har nog aldrig hänt förut, ”That don´t impress me much”, en riktigt bra låt. Hårdrocksproduktion av countrydoftande poplåtar är ju hennes signum. Tillsammans med sin man  den gamla hårdrocksproducenten Mutt Lange har hon rosat världen med flera såna låtar. Sådana kanske lite oväntade ”giftermål” mellan olika genrer och stilar kan bli epokgörande och stilbildande och jävligt bra, det finns också exempel på motsatsen i rock- och pophistorien.

Gibson Les Paul Cherry Sunburst
Gibson Les Paul Cherry Sunburst

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *