Oslagbart igen, på börsen nu också

Kommer direkt från Hamburger Börs där jag njutit av en bra middag och en mycket bra show, ”Oslagbart”.

Ok, oslagbar var den inte men mycket bra, men väldigt ojämn. ”Magikerna” Brynolf och Ljung tillhör lågvattenmärkena denna kväll, deras ”magiska” tricks hör hemma på lågstadiet, den första trollerilådan man får i åtta-nioårsåldern är mer ”magisk” än deras ”nummer”!

Men musiken, oh, musiken, den går inte av för hacker! Visserligen verkar Andreas Johnsson ha problem med rösten, men han lyckas ändå dölja det ganska bra. Jessica Andersson river av Queens ”Fat Bottomed Girls” med den äran, det svänger gott, hon framför givetvis sin dunder-hit ”I Did It For Love” och den är verkligen bra på alla sätt och vis, liksom Jessica själv.

Orkestern består av idel ädel musikadel med den supersäkra ”taktikern” Mats Persson på trummor, hans alltid säkra takthållning samverkar perfekt med resten av musikerna som alla är minst lika duktiga som MP.

Men det absolut bästa med orkestern är dess kapellmästare Marika Willstedt, vilken kvinna! Hon har allt man kan önska sig! Talang, musikalitet, tajming, inlevelse och förmågan att leda gubbarna i bandet till nya stordåd! Glorious som Andreas Johnsson skulle sjunga, och han gör det också!

Synd att showen läggs ner snart! Imorgon (lördag den 21/1, detta skrivs mitt i natten mellan fredag och lördag) skall den fantastiska Sarah Dawn Finer medverka istället för Jessica Andersson, hade jag bara råd skulle jag gå dit igen bara för att få höra hennes guldstrupe uppbackad av denna superorkester! Det kan faktiskt bli oslagbart!

Skynda er att boka!

Den sista föreställningen är den 4 februari, showen körs torsdag till lördag fram till dess!

http://www.hamburgerbors.se/index.php?option=com_content&task=view&id=46&Itemid=37

PS: Om ni någon gång kommer till Göteborg och känner er hungriga och rika samtidigt, besök då för allt i världen Sjömagasinet, stadens absolut bästa restaurang!

Ostbricka från Sjömagasinet
Ostbricka, inte från Börsen, dock, utan från Sjömagasinet i Göteborg

2 svar på “Oslagbart igen, på börsen nu också”

 1. Förstår att du inte förstår Brynolf & Ljungs magi, lever man kvar i trollerilådan och dessutom måste fejka ihop bilder från en annan restaurang förstår jag att du hellre skulle vilja använda lite magi . Och då blir det ju att det inte fungerade och du är bara svenskt AVUNDSJUK på att de kan magi och du får tä en bild från Sjömagasinet……..

  Brynolf & Ljung är världsklass, ditt trick suger!

  1. Hej!
   Kul att du tar dig tid att kommentera på min blogg!
   Jag förstår om du blir arg för att jag kritiserar dina favoriter Brynolf & Ljung. Deras ”magi” är lika obefintlig som min, det finns nämligen ingen magi, jultomten finns inte heller, ledsen att behöva göra dig besviken där. Orsaken till att jag inte har några bilder från Hamburger Börs är att det inte var tillåtet att ta några bilder av föreställningen, antagligen på Brynolf & Ljungs begäran, så därför fick jag ta en bild som jag redan hade för att illustrera att åtminstone maten var bra och god, men jag talar ju om att bilden kommer från en annan restaurang i bildtexten, så inga ”tricks” där.
   Min slutkläm är ju också, trots allt att föreställningen är sevärd eftersom jag rekommenderar andra att se den.
   Tack för din feedback!
   Jag kan rekommendera dig att se tv-programmet ”Magic´s Biggest Secrets Finally Revealed”, sök på Youtube så hittar du en hel del klipp. Programmet har visats i svensk TV också, har du tur så kommer det tillbaka, håll utkik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *