Arbetsförmedlingen

Imorgon skall jag infinna mig på arbetsförmedlingen för att skriva på en anvisning om kompletterande aktör. Visst låter det fantastiskt? Det betyder i praktiken att jag nu skall få extra hjälp att söka jobb eftersom jag inte lyckats få något jobb det senaste året. Tänk vad mycket folk som arbetar inom arbetsförmedlingsområdet, alla anställda på arbetsförmedlingen, alla jobbcoacher, alla utbildare, alla tjänstemän och kontraktsanställda som förser ”marknaden” (oss arbetslösa) med diverse mer eller mindre lyckade tjänster! Undrar hur stor del av arbetsmarknaden i procent de utgör?

Arbetsförmedlingens matchningsresultat borde publiceras dagligen bland tidningarnas ekonomisidor någonstans. Jag antar att polisens uppklarnings-procent av brott och arbetsförmedlingens matchningsresultat är ganska lika, med lika massiva personella resurser. Ett privat företag som var lika produktivt som arbetsförmedlingen eller polisen skulle inte bli långlivat på marknaden!

Mönster

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *